Wijkagent kan fietsendief aanhouden dankzij bejaarde man

Wijkagent kan fietsendief aanhouden dankzij bejaarde man

Dankzij een man van 79, die op zijn elektrische fiets, met een passagier achterop, de achtervolging inzette, heeft de politie zondag 26 april 2020 een fietsendief kunnen aanhouden. De dief is een 27-jarige inwoner van Eindhoven.

Een surveillerende wijkagent fietste zondagmiddag 26 april omstreeks 16.30 uur over de Chromietdijk toen hem een man op een fiets tegemoet kwam rijden. De man trok de aandacht van de wijkagent omdat er een fles uit zijn fietstas viel. De politieman sprak de fietser aan en zei hem de fles op te rapen, waarna de fietser verder reed richting van het Burgemeester Godwaldtpark. Toen de wijkagent ook verder wilde fietsen, werd hij aangesproken door twee mannen op een fiets. Zij riepen dat de man die de agent zojuist had aangesproken kort daarvoor een fiets had gestolen op het Dijkcentrum en dat ze de man daarom achtervolgden. De wijkagent zette daarop ook de achtervolging in en kon de verdachte op de Cinnaberdijk aanhouden. Zowel de bejaarde achtervolger als de wijkagent kregen onderweg hulp van omstanders die de richting aanwezen, waarin de fietsendief reed. Ook al deze mensen hebben op die manier bijgedragen aan de aanhouding van de fietsendief, waarvoor dank!

“Spring maar achterop bij mij…..”

De gestolen fiets bleek van een 76-jarige vrouw uit Huijbergen te zijn. Deze vrouw ging samen met haar 79-jarige vriend uit Oudelande een boodschap doen op het Dijkcentrum. Terwijl zij de boodschap deed, zou hij op de niet gesloten fiets passen. Voordat de man echter besefte wat er gebeurde, sprong er iemand op de fiets van de vrouw en ging er mee vandoor. Diverse bezoekers van de winkel probeerden dat te verhinderen. Eén van hen sprong bij de 79-jarige man achterop en zette samen met hem, met succes, de achtervolging in. e fietsendief is meegenomen naar het politiebureau en in de cel gezet. Hij heeft nog geen verklaring willen afleggen. De politie is blij met de aanhouding van de fietsendief, die geen onbekende van de politie is.

Bron: Politie.nl
Foto: Pixabay

Facebook21
Twitter
Follow Me
Tweet