Week van de Korte Keten - Stem Boerenijsje

Week van de Korte Keten – Stem Boerenijsje!

Van 4 mei tot en met 12 mei organiseren de Vlaamse provincies de Week van de Korte Keten. In de provincie Antwerpen pakken verschillende hoeve- en streekproducenten, lokale besturen en verenigingen dan samen uit met meer dan 80 activiteiten. Vijf ondernemers dingen mee naar de titel van Antwerpse Korte Keten Kop. Eén van hen is het Boerenijsje uit Loenhout.

Maak kennis met … Het Boerenijsje

Het Boerenijsje groeide uit van gangbare melkveeboerderij tot een bloeiende ijsjes- en pannekoekenhoeve waar altijd leven in de brouwerij is.

Lees hier het volledige verhaal.

Drie redenen waarom Het Boerenijsje de titel Korte Keten Kop verdient:

-De drie zussen glimmen letterlijk van trots als ze over hun koeien, over lekkere ijsjes of blije klanten vertellen.
-Ze vinden dat hun boerderij en het ontvangen van bezoekers niet zonder elkaar kunnen. Korte Keten maakt hen én hun gasten gelukkig.
-De deuren zwaaien hier zeven dagen op zeven open om iedereen rechtstreeks kennis te laten maken met het boerderijleven.
Stem op het Boerenijsje. De winnaar wordt op vrijdag 3 mei bekendgemaakt tijdens een live-uitzending van Radio 2.

Week van de Korte Keten

De Week van de Korte Keten vindt plaats van zaterdag 4 mei tot en met zondag 12 mei. Vele lokale producenten, steden en gemeenten en diverse verenigingen organiseren in die periode samen meer dan 80 activiteiten in de provincie Antwerpen. Je kan dan langsgaan op een proeverij of over een boerenmarkt kuieren, eten op unieke locaties of fietsen langs verschillende streek- of hoeveproducenten. En wie wil weten hoe het er bij zo’n producent achter de schermen aan toe gaat, die kan deelnemen aan een rondleiding of langsgaan op één van vele opendeurdagen.

Wil je weten welke activiteiten in jouw buurt plaatsvinden? Ontdek ze dan op https://weekvandekorteketen.be/activiteiten/antwerpen/.

Meer info
www.weekvandekorteketen.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook33
Twitter
Follow Me
Tweet