Laatste nieuws:
Week van de Handhaving zet strijd tegen sluikstorten en zwerfvuil in de kijker

Week van de Handhaving zet strijd tegen sluikstorten en zwerfvuil in de kijker

Met de week van de Handhaving (30 september – 6 oktober) vraagt Mooimakers bijzondere aandacht voor de strijd tegen sluikstorten en zwerfvuil. Ook de gemeente Essen en Politiezone Grens springen op de kar.

“We richten ons niet enkel op boetes en het opvoeren van de sociale controle. Als bestuur willen we vooral positieve acties van burgers in de verf zetten”, benadrukt schepen Helmut Jaspers.

Herbruikbare autozakjes

Samen met een handhaver van de politie, trapte schepen Jaspers op maandag 30 september de lokale campagne op gang met een sensibiliseringsactie aan het kruispunt van ’t Spijker. Passerende bestuurders kregen een herbruikbaar campagnezakje waarin ze afval uit hun wagen kunnen verzamelen.

Kom mee in actie!

“Zwerfvuil en sluikstorten kosten de lokale en andere overheden handenvol geld”, zegt Helmut Jaspers. “Ook de milieu-impact is niet gering, denk maar aan dieren die verstrikt geraken in zwerfvuil of zwerfvuil dat via het veevoeder in magen van koeien terechtkomt. Burgers storen zich terecht aan zwerfvuil en sluikstorten. De gemeente Essen krijgt hier veel klachten over. Het frustreert diegenen die het goed doen en het draagt bij aan het onveiligheidsgevoel. Daarom roepen we iedereen op tot actie.”

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook39
Twitter
Follow Me
Tweet