Laatste nieuws:
Vrijwilliger Michel Van den Bulck helpt met invullen van moeilijke formulieren

Vrijwilliger Michel Van den Bulck helpt met invullen van moeilijke formulieren

Ken je ‘Koffie en Formulieren’ al? Vrijwilligers zoals Michel helpen je er met het invullen van moeilijke documenten.

Elke eerste maandag van de maand in dienstencentrum ‘t Gasthuis tussen 14:00 en 16:00 (Nollekensstraat 5) en elke derde maandag van de maand in de bib tussen 18:30 en 19:30 (Stationsstraat 23) zijn er vrijwilligers en medewerkers van het Centrum Algemeen Welzijnswerk, die je helpen met het invullen of begrijpen van ingewikkelde formulieren.

Vrijwilliger Michel Van den Bulck helpt met invullen van moeilijke formulieren2
Michel Van den Bulck

Michel Van den Bulck is een bekend figuur in Essen. Hij was vroeger directeur bij KBC Bank en Verzekeringen en weet dus wel wat van moeilijk begrijpbare formulieren. Vanaf 15 januari zal hij elke maand in de bib zijn om Essenaren te helpen. Michel is een Essenaar in hart en nieren en velen mensen kennen hem via tal van verenigingen waar hij lid van is of ooit is geweest.

“Vooral ouderen en alleenstaande mensen hebben meer en mee moeite om wegwijs te geraken uit alle formulieren en papierwerk. Denk daarbij aan subsidies, wijzigen van energieleveranciers, financiële zaken, enzovoort. Door het ontbreken van de noodzakelijke kennis of dienst waar men terechtkan, kan men bepaalde zaken mislopen of leiden bepaalde zaken tot aanmaningen.”

Meer informatie over Koffie en Formulieren vind je hier.

Bron: gemeente Essen
Foto’s: gemeente Essen, Pxhere

Facebook43
Twitter
Follow Me
Tweet