Laatste nieuws:
Vier Bruisende Buurtspeelpleintjes in Essen krijgen nieuw elan!

Vier Bruisende Buurtspeelpleintjes in Essen krijgen nieuw elan!

Vier speelplekken in de gemeente Essen krijgen een frisse make-over. Schepen voor jeugd, Arno Aerden (Vooruit), is enthousiast over de aankomende herinrichting van vier buurtspeelpleintjes, waarvoor een budget van 150.000 euro is vrijgemaakt. Het streven is om deze terreinen om te toveren tot bruisende ontmoetingsplaatsen, waar zowel jong als oud plezier kan beleven.

De teepee

Geïnspireerd door de indiaanse kreet “Ugh!” krijgt de herinrichting een uniek karakter met als centraal thema ‘de tipi’. Dit zal duidelijk terug te zien zijn in de speelzones, die worden opgefleurd met de groene en oranje tinten uit het logo van Essen.

Veelzijdig combinatietoestel

In het Krinkelsbosje kunnen kinderen hun energie kwijt op een veelzijdig combinatietoestel. Naast slingeren, kijken, klimmen en glijden, is er ook een vogelnestschommel ontworpen voor inclusief spel. Aanvullend is er een veerdier in de vorm van een ratelslang en houten doelen voor diverse activiteiten.

Familieschommel en balanceerparcours

Bij het Middelpunt staat een ander combinatietoestel centraal, waarop geklommen, gebalanceerd en gegleden kan worden. Gezinnen kunnen samen schommelen op de familieschommel en voor de durfals is er een uitdagend balanceerparcours.

Spelen en ontspannen

Molenheide nodigt uit tot spelen én ontspannen. Naast het klim- en glijplezier biedt het duikelrek ruimte voor acrobatische toeren. Voor de rustzoekers is er de lummelhoek, terwijl de schommel in teepeestijl juist weer voor beweging zorgt.

XL-parcours

Het Stationneke is een waar avonturenpark op zich met een XL-parcours. Hier kunnen kinderen slingeren, klauteren en lummelen. De veelzijdige kettingschommel en houten doelen maken de speelervaring compleet.

Gemeenschap hechter maken

Schepen Arno Aerden zegt hierover: “Met deze herinrichting willen we de gemeenschap in Essen nog hechter maken. Een plek waar kinderen, jongeren en volwassenen samenkomen en genieten van de buitenlucht en elkaar. Bovendien worden er ook diverse inclusieve toestellen voorzien, zodat ook kinderen met een beperking hier hun ding vinden.”

Eind oktober

Als alles vlot verloopt, verwacht de gemeente Essen dat deze vernieuwde speelplekken tegen eind oktober geïnstalleerd zullen zijn. De buurtbewoners krijgen nog een uitnodiging voor de feestelijke opening later dit najaar.

Bron en foto: Arno Aerden

Facebook25
Twitter
Follow Me
Tweet