Veilig winkelen De regels in Kalmthout op een rijtje

Veilig winkelen? De regels in Kalmthout op een rijtje

Vanaf vandaag openen de winkels in Kalmthout opnieuw hun deuren. Om alles veilig te laten verlopen, vragen we je enkele basisprincipes te hanteren. Goede afspraken maken immers goede vrienden.

Ook gemeente Kalmthout bereidde zich de voorbije dagen volop voor op de heropening. Er werd signalisatie aangebracht bij de winkelcentra van De Beek, Heidestatiestraat en het Willy Vandersteenplein werd licht aangepast zodat iedereen veilig kan winkelen. We zetten de belangrijkste principes op een rijtje:

1,5 meter afstand houden

De social distance regel is inmiddels wel gekend, maar blijft de belangrijkste maatregel om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zowel buiten de winkel als binnen hou je 1,5 meter afstand van elkaar. Gebruik een winkelkarretje om de afstand te bepalen.

Loopstromen

Als voetganger altijd rechts aanhouden, dat is een van de belangrijkste maatregelen om de heropening goed te laten verlopen. De gemeente bracht signalisatie aan om de loopstromen te bepalen.

Wachtzones

Winkels mogen 1 persoon per 10 m² toelaten. Dat betekent dat je wellicht even moet wachten voor je binnen kan. Buiten de winkels zijn er wachtzones afgebakend, waar je 1,5 meter afstand houdt. De winkeltijd wordt beperkt tot 30 minuten om het wachten voor iedereen te beperken.

Mondmaskers

Mondmaskers zijn aanbevolen bij het betreden van een winkel of op plaatsen waar het erg druk is. Verplicht zijn ze echter niet.

Boodschappen

Maak geen gezinsuitje van een winkelbezoek en kom zo veel mogelijk alleen winkelen. Zo beperk je de wachttijd voor anderen.

Parkeren

Ook bij het parkeren wordt gevraagd om voldoende afstand te houden. Er werden verschillende borden geplaatst om bezoekers hieraan te herinneren.

Volg steeds de richtlijnen op van het winkelpersoneel. Zij bepalen het aantal maximum personen aan de hand van hun oppervlakte en zien er ook op toe dat er niet te veel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn. Bedankt om met deze richtlijnen rekening te houden. Samen houden we het veilig!

INFO:

info@kalmthout.be, 03 369 23 19

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: Pixabay

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!