Laatste nieuws:
Dierenartsenpraktijk 't Hof - Ilse Castelijns - Opendeurdag Gold Status Cat Friendly Clinic 2019 - (c) Noordernieuws.be - HDB_2936u
Dierenarts Sarah Fockedey geeft toelichting

Veel dierenliefhebbers bij opendeur dierenartsenpraktijk ‘t Hof

Vanmiddag was iedereen welkom om de nieuwe kattenspreek- en onderzoekskamers bij Dierenartsenpraktijk ’t Hof te komen bekijken.

Cat Friendly Clinic

Dierenartsenpraktijk ’t Hof heeft de Gold status van Cat Friendly Clinic toegekend gekregen. Dit ging niet zomaar en er zijn heel veel aanpassingen en opleidingen bij komen kijken. Tijdens een congres realiseerde Ilse Castelijns zich, dat er toch veel fout ging bij de aanpak van katten in de praktijk. Ze besloot resoluut om hier verandering in te brengen en voor de Goud status van Cat Friendly Clinic te gaan.

Nieuwe kattenhokken

Er werden nieuwe kattenhokken in Spanje besteld, met veel meer ruimte, een verhoogd zitje, vloerverwarming en een aparte ruimte voor de kattenbak. In plaats van tralies als afsluiting zijn ze voorzien van acrylglas, zodat de kans op besmetting van en door andere katten minimaal is. Plus dat acrylglas geluiddempend en veel makkelijker te desinfecteren is. Er werd ook heel veel aandacht besteed aan het reduceren van elke vorm van stress voor de katten bij een bezoek aan de praktijk. Er werd speciale bijscholing gevolgd en dit alles met het gewenste resultaat. Sinds vijf weken mag de praktijk zich officieel Cat Friendly Clinic noemen. Een internationaal erkende onderscheiding en dierenartsenpraktijk ‘t Hof is de derde in België met deze status.

Ultramodern

Vandaag was het opendeur voor geïnteresseerden en de belangstelling was enorm. De prachtige onderzoekskamers werden getoond, het laboratorium met zeer geavanceerde apparatuur zodat alle bloedonderzoeken ter plekke kunnen gebeuren, de operatiekamer, … Bovendien is er sinds twee weken ook een niersteenvergruizer in gebruik. Buiten de ultramoderne behandelapparatuur spreekt uit alles de grote liefde voor dieren. Een combinatie die elke dierenliefhebber zoekt en die je hier kunt vinden.

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook162
Twitter
Follow Me
Tweet