Laatste nieuws:
Twee kilometer waterdoorlatende bestrating2

Twee kilometer waterdoorlatende bestrating

In de woonzone met bosrijk karakter (WBK) rond de Bleken is de aannemer begonnen met de aanleg van waterdoorlaatbare bestrating. “Het is best uitzonderlijk dat dit gebeurt”, vertelt schepen voor openbare werken Kris van Looveren (CD&V) trots.

Verzamelwegen

Het lokaal bestuur wilde aanvankelijk wachten tot er riolering zou komen. “Maar toen bleek dat dit nog jaren zou duren, hebben we besloten om te investeren in de verzamelwegen, waarop andere doodlopende straten in de voormalige weekendzone uitkomen”, aldus Van Looveren. “Het gaat over Draversdreef, Staekboomseweg, Zandvenweg en Reebokdreef. “De aannemer gaat nu eerst de wegbedding uitgraven en legt nadien betonnen kantstroken aan. Daartussen komt waterdoorlaatbare fundering en uiteindelijk worden er waterdoorlaatbare klinkers gelegd. Samen goed voor twee kilometer nieuwe weg, met een prijskaartje van zo’n 1,4 miljoen euro,“ weet de schepen.

Twee kilometer waterdoorlatende bestrating

Meer bewoners, meer verkeer

De voormalige weekendzone werd jaren geleden geregulariseerd tot een woongebied met bosrijk karakter. “De meeste wegen in deze zone zijn momenteel half verhard en daardoor moeilijk te onderhouden’” aldus Van Looveren. “Nu hier steeds meer mensen komen wonen, is er ook meer verkeer. Na regen of vorst worden de straten snel stuk gereden en ontstaan er veel putten. Daarom gaan we de drukst bereden straten nu aanpakken.”

Twee kilometer waterdoorlatende bestrating3

Vrij uniek

“Het is vrij uniek wat wij nu gaan doen, want in de woonzone mogen we enkel waterdoorlaatbare materialen gebruiken. De straat mag ook niet breder zijn dan vier meter. De nieuwe wegen worden 2,80 meter breed, met aan de zijkanten grasdallen. Zo ontstaat een smal wegbeeld, terwijl er toch ruimte is om elkaar te kruisen. Na de werken worden de straten ook zone 30. We bekijken voor de rest van de zone waar er nog zone 30 mogelijk is”, zo besluit de schepen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door L Janssens uit Rumst. Als het weer meezit, duren de werken naar verwachting tot eind dit jaar.

Bron en beeldmateriaal: gemeente Wuustwezel

Facebook88
Twitter
Follow Me
Tweet