Laatste nieuws:
Kenny Willemsen

Trots op mijn beroep. Kenny Willemsen vertelt!

Niemand is blij als er iets in huis kapot gaat, maar in een woonzorgcentrum kan dat veel crucialer zijn. Kenny Willemsen (30) is Technisch Onderhoudsman bij WZC Sint-Michaël en staat elke dag en, zo nodig, nacht klaar.

Veelzijdig beroep

“Bij PITO in Stabroek deed ik de opleiding ‘Loodgieterij’ en ben tien jaar loodgieter geweest”, vertelt Kenny. “Het is een heel veelzijdig beroep, het ene moment hap je in het stof en het andere moment moet je met sloeven en fluwelen handschoentjes werken, vanwege peperdure materialen. Dan zitten er zelfs al handschoenen in de verpakkingen bijgesloten. Maar loodgieter omhelst ook c.v. ketels en boilers aansluiten, net als stopcontacten en lampjes in badkamers. Van alles eigenlijk, het eindresultaat afleveren en de reacties van mensen als ze tevreden zijn, is echt tof.”

Mensen direct helpen

“Na tien jaar zocht ik een nieuwe uitdaging, die heb ik in oktober 2021 ook genomen en bij WZC Sint-Michaël begonnen. Niet alleen kan ik er op de fiets naar toe, in plaats van elke dag uren in de file te staan, maar het belangrijkste was dat ik mensen direct kan helpen! Ik ben altijd handig geweest en haalde op jonge leeftijd al dingen uit elkaar en zette ze weer in elkaar. Vanaf mijn vijftiende begon ik ook dingen te repareren en al die opgedane kennis kwam me nu goed van pas. Ook leerde ik op bouwwerven. Als ik elektriciens, tegelzetters, metselaars, …. aan het werk zag, keek ik hoe ze dingen deden en onthield het. Ik vroeg ze ook vaak om advies als ik dingen zelf niet wist, om ze op te kunnen lossen.”

Eerste job

“Mijn eerste job bij Sint-Michaël was het herstellen van deuren die klemden. Dat had ik nog nooit gedaan, maar het is wel gelukt. De jobs daarna waren dingen die ik kon, heel soms zat er iets tussen dat me onbekend was. Zoals het onderhoud van rollators en rolstoelen of de luchtdrukapparatuur van antidoorligmatrassen.”

De meesten kennen me

“De meeste mensen hier kennen me en als ik op hun kamer kom voor een reparatie, vinden ze het leuk een praatje te maken. Heel leuke contacten dus. Ik ben 7/7 van wacht, ze kunnen me dus ook ’s nachts oproepen, maar dat komt niet zo vaak voor. Soms een periode van een paar keer in het weekend, ’s nachts gebeurt niet vaak. Het gaat dan bijvoorbeeld om de persoonlijke alarmsystemen, een lekkage of stroomstoring. Als ik er niet uitkom, contacteer ik een firma die samen met mij naar een oplossing zoekt.”

Broer neemt waar

“Mijn broer doet dezelfde job, maar dan bij WZC Zonnewende in Kapellen. Als ik met vakantie ben en er zijn problemen, neemt hij wel voor me waar. Andersom hoeft dat niet, ze hebben daar drie techniekers, want Zonnewende is groter dan Sint-Michaël.”

Trots op mijn beroep

“Het is heel fijn om me in te kunnen zetten voor senioren en hoop dat ik hetzelfde mee mag maken als ik ouder ben. Dat ik ze in staat stel dingen te kunnen doen, die ze zelf niet meer kunnen. Ik ben gelukkig met mijn job en heb het hier gevonden!”

NN

Lees meer over WZC Sint-Michaël.

Facebook189
Twitter
Follow Me
Tweet