Laatste nieuws:
Sinterklaas en Zwarte Piet - Noordernieuws.be - HDB_5509u70

Tja…

Sinterklaas is weer op reis gegaan, terug naar Spanje, maar hij kwam met zijn Hoofdpiet nog even langs om iets heel lekkers te brengen. Toen ik een foto wilde maken draaide Piet zich om, waar ik nogal verbaasd over was. Hij zei verdrietig: “Jij gaat die foto misschien wel op Facebook plaatsen en dan word je geblokkeerd, want ik mag er niet bij.” Ik zuchtte en gaf hem gelijk. “Is het niet bizar dat een Amerikaans bedrijf zich met onze tradities bemoeit?” ging hij verder. “En altijd maar die eeuwige slavernij die erbij wordt gehaald, alsof je iets kan veranderen aan wat honderden jaren geleden is gebeurd, althans, daar doelen ze op. Ik heb er dingen over opgezocht en kennelijk leven er vandaag de dag wereldwijd meer dan 40.000.000 mensen, ook kinderen, nu nog in slavernij. Kunnen ze daar niet hun energie insteken?”

“Mijn zwarte huid komt van al die schoorstenen, alle kinderen snappen dat, maar volwassenen maken er liever slavernij van. Gek he, ik heb nog nooit gehoord over slaven die mogen komen feesten en cadeautjes uitdelen. Die na de verjaardag van de Sint weer mee mogen op een heel luxueus schip, om daarna lekker te genieten op een Spaans strand en met z’n allen leuke dingen doen. We krijgen de mooiste kleren, die vanwege het roet vaak gewassen moeten worden of zelfs vernieuwd. We zwemmen in zee en na een poos gaat het roet er zelfs af!” Op mijn vraag welke kleur zijn huid dan heeft, haalde hij zijn schouders op. “Doet dat er wat toe? Al ben ik groen-paars geblokt, dan komt daar wel weer een actiegroep voor: ‘GROEN-PAARS GEBLOKTE PIETEN IS UITBUITING VAN MENSEN MET EEN ANDERE HUIDSTRUCTUUR’. 40.000.000 slaven wereldwijd, meer zelfs, nog meer dan er honderden jaren geleden ‘verhandeld’ werden. Maar wat doen ze eraan? Niks, het enige wat ze kunnen doen is een kinderfeest bederven, soms zelfs met geweld.”

“Goed, die zogenaamd politiek correcte idioten, die de meerderheid met hun domheid willen overschreeuwen, die ongetwijfeld vroeger maar al te graag onze cadeautjes in hun schoen zagen, daar zijn we al een beetje aan gewend. Maar wat wel heel apart is, is dat Sinterklaas wel op iedere foto mag, dat die demonstranten daar niks op tegen hebben. Want weet je wat ze hier alleen maar mee aangeven? Dat je alleen de Sint mag vergezellen en in het openbaar mag treden als je blank bent. Nou, dat is pas discriminatie!”

NN

Facebook400
Twitter
Follow Me
Tweet