Storm Eunice richt ravage aan

Storm Eunice richt ravage aan!

Vrijdag 18 februari 14:00 kwam storm Eunice stampvoetend ons land binnen. We waren al gewaarschuwd voor de kracht en meedogenloosheid hiervan en werden geadviseerd binnen te blijven.

Ravage

Dat advies werd sterk opgevolgd, gezien de lege straten en opvallend rustige snelwegen. De wind werd steeds sterker en raasde met woedende kracht over het land en richtte een ware ravage aan. Ontelbare ontwortelde en afgebroken bomen, mensen die vanuit hun living zagen hoe hun tuinhuis opgetild werd, alsof het niets woog. Ook de pui van Drankhandel De Caigny aan het Spijker in Essen werd als een papiertje weggeblazen.

Storm Eunice richt ravage aan!

Brandweer werkte non-stop

Met lede ogen moesten mensen toezien hoe hun dierbare bezit met niets ontziende kracht vernield werd. De mannen en vrouwen van de brandweer werkten non-stop keihard om iedereen te helpen en om 22:30 waren er al bijna 900 oproepen binnengekomen! Het advies voor ons was om binnen te blijven, maar zij stonden in de frontlinie. Iedereen zal het er dan ook mee eens zijn, dat de hulpdiensten (meer dan) goud waard zijn!

Huiveringwekkend

We vroegen onze lezers om foto’s te sturen om te laten zien wat een verwoesting er werd aangericht, die ook meteen tonen hoe gevaarlijk het buiten was. De beelden zijn huiveringwekkend en laten feilloos zien hoe machteloos we staan als zoiets gebeurt.

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook117
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!