Laatste nieuws:
Helmut Jaspers

sp.a Essen kijkt terug en naar voren op 1 mei

Jaarlijks vieren socialisten over heel de wereld op 1 mei de dag van de arbeid. De sp.a Essen kent ook een traditie van het vieren van deze socialistische feestdag. Na een korte introductie van voorzitter Jacques Peeters gaf deze het woord aan Helmut Jaspers.

1 mei toespraak

Net als in 2017 hield ook dit jaar Helmut Jaspers de toespraak op 1 mei. In de toespraak benadrukt hij dat er tijden zijn van grote veranderingen, zoals met het klimaat, op digitaal vlak en op veel maatschappelijke niveaus. Hij geeft daarin aan dat de socialisten in de geschiedenis altijd de goede keuze hebben gemaakt wat betreft goed en kwaad. Verder refereerde hij ook nog naar de grote zorgcrisis die zich aan het manifesteren is. Wat hem betreft zijn dat soort zaken de belangrijkste om goed in te investeren. Natuurlijk spreekt hij dan ook zijn vertrouwen erover uit dat ook bij deze komende veranderingen de socialisten een belangrijke rol zullen spelen.

Verkiezingen

Naast een aantal wat algemenere punten kijkt Jaspers ook terug op de prestaties van de mensen die namens sp.a zetelen in de verschillende organen in Essen. Ook zijn redevoering over verandering wordt hierin aangebracht, waarmee hij wil aangeven dat zijn partij graag in deze tijdsgeest wil functioneren, maar wel volgens de socialistische normen en waarden. Zo zullen er op de nieuwe lijst veel nieuwe jonge mensen staan om daarmee ook uit te stralen dat de partij toekomstgericht zal zijn. Met een positieve terugblik wat betreft de prestaties van zijn partij zo aan het einde van deze legislatuur kijkt hij dan ook met vertrouwen uit naar de verkiezing op 14 oktober.

Wij zijn dan ook heel benieuwd welke mensen onder welke lijsttrekker de komende verkiezingen op de lijst van sp.a zullen staan en welke punten zij ten tonele zullen brengen tijdens hun verkiezingscampagne.

Feest

Zoals gebruikelijk eindigde de eerste mei voor sp.a Essen met een barbecue onder de klanken van live-muziek. De band die bij de editie van 1 mei 2018 voor de muzikale omlijsting zorgde was de band ‘De Wit & Koo’.

VL

Facebook9
Twitter
Follow Me
Tweet