Laatste nieuws:
Sluikstorters actief in Wildertse Duintjes - Essen - (c) Noordernieuws.be - HDB_0283

Sluikstorters steeds asocialer bezig

Enkele maanden geleden was er een opruimactie in de wijken. Afgelopen week verzamelden de leerlingen van Lagere School College Essen 20 zakken vuil rond het College en in het Woonbos. Het resultaat van sluikstort en achteloos weggeworpen rotzooi. Ironisch genoeg gaat het hier om kinderen die de rommel van volwassenen met minder opvoeding moeten opruimen.

Deze acties houden een boodschap in: gooi je zooi niet zomaar ergens weg. Mensen als Stany Andriessen trekken er meerdere malen per week op uit om van alles te verzamelen en in vuilzakken te doen, die door de gemeente worden opgehaald. Iedere gemeente kent wel mensen die dit geweldige werk vrijwillig doen. En nog is het niet genoeg, het is vechten tegen de bierkaai. Of is een betere uitdrukking: tegen de asocialen?

Beelden van achtergelaten troep bij glascontainers kennen we allemaal. De mensen van de gemeente ruimen alles netjes op, maar dat is maar tijdelijk. Op de gekste plekken storten mensen hun afval en de opruimkosten? Die betalen wij allemaal. De mensen die wel degelijk de vuilcontainers gebruiken of naar het containerpark rijden, maar toch meer gemeentebelasting moeten betalen vanwege de opruimkosten van sluikstort. De mensen die de troep, zoals te zien op de grote foto, in de Wildertse Duintjes stortten, hadden met hetzelfde gemak naar het containerpark gereden als naar deze plek. Maar daar moet je de juiste mentaliteit voor hebben en die ontbreekt hier duidelijk. Asociaal is makkelijker…

Foto’s: Erik ‘t Hart, Noordernieuws.be

LW

Facebook171
Twitter
Follow Me
Tweet