Laatste nieuws:
Slagbomen ontregeld door de uitzonderlijke hitte: geen redenen tot bezorgdheid

Slagbomen ontregeld door de uitzonderlijke hitte: geen redenen tot bezorgdheid

De voorbije dagen zijn er storingen geweest aan de overwegen van de Heikantstraat, Paviljoenweg en Nieuwe Heikant/Donkweg. Deze storingen zijn het gevolg van de extreme en uitzonderlijke temperatuur van de afgelopen week. De sensoren in het spoor reageren op de hitte en zijn hierdoor ontregeld.

Als gevolg van deze onregelmatigheden gingen de rode lichten aan en uit en bewogen de slagbomen van deze overwegen op en neer. Infrabel begrijpt dat mensen zich zorgen maken of zich vragen stellen over de correcte werking van de overwegen.

Geen enkel veiligheidsprobleem

Toch is het belangrijk om te weten dat er geen enkel veiligheidsprobleem is met deze overwegen. Infrabel benadrukt dat er geen reden tot bezorgdheid is. Zelfs wanneer de elektronische sensoren in het spoor, die de overweg aansturen, last hebben van de warmte, blijven ze gewoon functioneren. Van zodra er een trein aankomt, zal de overweg sluiten, zoals het hoort.

Merk je een storing op?

Wat moet je doen als je zo’n storing opmerkt aan een overweg?
Neem zo snel mogelijk contact op met de lokale politie (03 620 29 29 – info@pzgrens.be). De politie zal contact opnemen met Infrabel. De infrastructuurbeheerder stuurt dan zo snel mogelijk een technische ploeg ter plaatse.

Rij of wandel niet over de overweg. Indien mogelijk neem een omweg. Het spreekt voor zich dat wanneer het rode licht brandt, je de overweg niet kan oversteken.

Infrabel volgt situatie op de voet

Infrabel is op de hoogte van deze storing. Ze hebben specialisten ter plaatse gestuurd om het probleem aan te pakken. Infrabel, PZ Grens en de gemeente blijven de situatie in Essen, net zoals dat op andere plaatsen gebeurt, op de voet volgen.

Inwoners kunnen met vragen altijd terecht bij de sociale mediakanalen van Infrabel, via contact@infrabel.be of www.infrabel.be.

Bron: gemeente Essen
Foto: Noordernieuws.be

Facebook97
Twitter
Follow Me
Tweet