Laatste nieuws:
meer sfeer in de woonkamer - decoratieve lampen en vloerlampen

Sfeer in de woonkamer? Dat creëer je zo!

Wil jij meer sfeer in de woonkamer? Veel mensen denken dat het kiezen voor een mooie bank of een tafel met kleurrijke stoelen zorgt voor de sfeer. Dit helpt zeker mee, maar ook lampen spelen een grote rol.

Bij de (her)inrichting van een woning worden lampen echter vaak een beetje vergeten. Een tl-buis boven de keukentafel staat natuurlijk niet echt gezellig, terwijl een decoratieve vloerlamp juist net dat beetje extra toevoegt aan de woonkamer. Naast dat ze de sfeer beïnvloeden, zorgen lampen ook voor meer wooncomfort en geeft het een gevoel van veiligheid. Het neerzetten en ophangen van mooie lampen kan dus een goede toevoeging zijn. In dit artikel lees je welke lampen je het best kunt gebruiken wanneer je meer sfeer in huis wilt.

Sfeer bij de keukentafel

Een plek waar je veel tijd doorbrengt, is de keukentafel. Gezellig met z’n allen avondeten, of ‘s avonds spelletjes doen, je spendeert hier vaak aardig wat tijd samen. Daarom is een sfeervolle keukentafel belangrijk. Door middel van een hanglamp kun je makkelijk sfeer creëren. Er is daarbij ook een ruime keuze. Wanneer je een beperkte lichtbundel wilt hebben, kun je het beste gaan voor een dichte kap. Een industriële stijl lampenkap staat in veel woningen erg gaaf en zorgt voor een wat stoerdere uitstraling. Wanneer je liever een lampenkap hebt die meer licht door de hele kamer verspreid, kun je kiezen voor een glazen kap of een van riet met grote mazen. Wanneer je een hanglamp ophangt, is het handig om een hoogte van minimaal 55 centimeter aan te houden. Zo schijnt de lamp niet in je gezicht. Werk je ook graag aan tafel en geeft een hanglamp niet genoeg licht? Dan kun je ervoor kiezen om er een tafellamp bij te zetten. Deze lampen zijn er in allerlei vormen, soorten en maten, waardoor de toevoeging van een tafellamp heel kunstzinnig kan zijn.

Een wandlamp aan de muur

Vind je een hanglamp wat te heftig en heb je liever zacht licht? Dan is een wandlamp erg geschikt. Door middel van een wandlamp kun je ook donkere hoeken in de kamer goed verlichten. Daarbij zijn wandlampen ook heel geschikt voor slaapkamers, omdat het niet zulk fel licht geeft. Het nadeel aan wandlampen is dat je ze lastig kunt verplaatsen, dus je moet goed nadenken over waar je ze ophangt.