Laatste nieuws:
Raamdecoratie woonkamer

Wat is de ideale raamdecoratie voor je woonkamer?

Je living is een plek waar je kostbare momenten met vrienden en familie deelt en waar je helemaal tot rust komt. Om die belangrijke plek in je huis nog gezelliger én sfeervoller te maken, kan je er raamdecoratie hangen. Maar wat kies je dan? Dat hangt af van zoveel verschillende factoren. Om je het wat gemakkelijker te maken, helpen we je hieronder al op weg.

Gordijnen

Klassieke gordijnen, zoals wave gordijnen, geven je woonkamer onmiddellijk een warme en gezellige sfeer. Zelfs al hang je ze gewoon naast je raam als decoratie, dan nog is hun aanwezigheid een meerwaarde. Maar het is ook nuttig. Het zorgt niet alleen voor wat privacy als de living zich aan de straatkant bevindt, maar klassieke gordijnen hebben ook een isolerende werking. In de winter houden ze de kou buiten én in de zomer houden ze de warmte net tegen.

Rolgordijnen

Is jouw woonkamer modern ingericht? Ga dan voor rolgordijnen, een praktische en veelzijdige keuze. Rolgordijnen zijn beschikbaar in verschillende materialen, zoals stof, vinyl en bamboe, en in allerlei kleuren. Rode gordijnen geven je living bijvoorbeeld direct een warme uitstraling.  En een pluspunt, met rolgordijnen kan je heel gemakkelijk spelen met de lichtinval. In een mum van tijd kan je wisselen tussen donker en licht. Ben je een boek aan het lezen en wil je veel licht? Dat kan! Maar werk je op die plek ook soms aan je computer? Dan wil je liever niet dat de zon constant op je scherm schijnt.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een populaire keuze dankzij hun strakke en tijdloze uitstraling. De houten latten passen zowel bij een modern als bij een traditioneel interieur. En ze geven je woonkamer ook een duurzame uitstraling. Net zoals bij rolgordijnen, kan je heel gemakkelijk de lichtinval aanpassen. Nog een voordeel, jaloezieën bieden je ook voldoende privacy. Niets vervelender dan dat je buren die je in je comfy pyjama zien rondlopen, toch!?

Plisségordijnen

Wie kiest voor elegantie, moet voor plisségordijnen gaan. Dankzij hun verfijnde afwerking, zorgen plisségordijnen onmiddellijk voor dat tikkeltje meer. Bovendien nemen ze ook weinig plaats in, ideaal wanneer je weinig ruimte hebt boven je ramen. Hoewel plisségordijnen meestal transparant zijn, hebben ze toch een isolerende werking. In de winter houden ze de warmte binnen en in de zomer houden ze die net buiten. Als dat niet handig is!