Laatste nieuws:
Je koffer pakken voor een weekendje weg - 5 tips!

Weekendje weg? 5 inpak tips

Leren hoe je efficiënt een koffer inpakt is makkelijker dan je denkt, dankzij onze top vijf van favoriete inpakmethoden. Iedereen heeft zijn eigen inpak manier, maar over één ding zijn we het allemaal eens: hoe je inpakt moet makkelijk en overzichtelijk zijn. Van een fles shampoo tot een paar schoenen, een georganiseerde tas bij aankomst is onbetaalbaar. Ga jij binnenkort een auto huren in Belgie en een lekker weekendje naar de Ardennen? Of toch met het vliegtuig? Hier zijn 5 inpak tips!

Rollen

Rol elk kledingstuk strak op in een koker-vorm en stop het in je koffer. Alles blijft goed vastzitten door de kledingstukken tegen elkaar aan te leggen. Rollen werkt vooral goed voor items zoals truien, broeken en T-shirts, en omdat elastiekjes niet nodig zijn, zullen je kleren kreukvrij zijn bij aankomst. We raden deze methode niet aan voor formele kleding of zakelijke kleding. De rolmethode is perfect voor reizigers die op zoek zijn naar een eenvoudige, rechttoe rechtaan inpakmethode. Je kunt dus makkelijk een auto huren en je kleding oprollen om lekker een weekendje weg te gaan.

Stapelen

Deze methode werkt het beste met langere, chique kledingstukken zoals jurken en broeken. Begin met de langste stukken en leg ze op de bodem van de koffer met de uiteinden over de zijkanten van de koffer. Leg daar dan kleinere items bovenop. Blijf lagen maken tot je alles hebt ingepakt wat je nodig hebt. Als je klaar bent, vouw je de kleding die over de zijkanten van de tas hangt erbovenop, en alles zit netjes bij elkaar. Het beste van alles? Geen kreuken!

Bundelen

Deze methode lijkt op de stapel methode in die zin dat bundelen gebeurt door langere items rond kleinere items te vouwen. Maar er is een groot verschil. Het bundelen gebeurt per outfit. Dus als je van plan bent om een specifiek shirt te dragen met een specifieke broek dan bundel je ze samen. Begin met sokken en ondergoed, bundel dan het shirt en daarna je broek samen. Je kunt ook een stapje verder gaan en de complete bundel in een doorzichtige plastic zak doen, waarbij je ervoor zorgt dat je alle lucht verwijdert voordat je de zak dicht plakt.

Blokken

In tegenstelling tot de eerder genoemde technieken zoals de rolmethode, besparen blokken je niet per se veel ruimte, maar ze kunnen je wel helpen om je kleding georganiseerd te houden. En niet te vergeten, ze kunnen worden gebruikt in combinatie met andere methoden. Je kunt bijvoorbeeld je kleding bundelen, maar ze dan in een blokvorm stoppen. De beste inpakmethoden worden gecombineerd en het maakt het veel gemakkelijker om je outfits bij elkaar te houden.

Compressiezakken
Compressiezakken doen wonderen voor grotere spullen zoals skibroeken en zware truien. Doe je spullen gewoon in een zak en rol deze op om de lucht eruit te krijgen. Deze methode bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt er ook voor dat je kleding kreukvrij blijft als je het goed doet. Hoewel deze zakken effectief kunnen zijn, kan het ook lastig zijn om ze op te rollen, vooral voor grote spullen. Daarom moet je misschien investeren in meerdere zakken want waarschijnlijk passen er maar een of twee items in elk pakje. Hoe ga jij inpakken?