Laatste nieuws:
Reekalfjes in de kraamkamer van de natuur afblijven honden aan de lijn

Reekalfjes in de kraamkamer van de natuur: afblijven, honden aan de lijn

De maand juni is zonder twijfel hét hoogtepunt van het reeënseizoen. De meeste reekalfjes worden immers begin juni geboren, vaak twee of drie tegelijk. De eerste weken schuilen de jonge kalfjes in het hoge gras. De moederdieren zoeken hun kalfjes op regelmatige tijdstippen, vooral wanneer het schemert ’s avonds, op. In de tussentijd zijn de kalfjes op zichzelf aangewezen.

Raak het diertje niet aan!

Tref jij een reekalfje aan? Raak het diertje dan niet aan. Zo vermijd je dat de moeder de kalfjes verstoot. Laat het kalfje achter waar je het vond. Jaarlijks worden opvangcentra immers overspoeld met jonge reeën, terwijl dit perfect vermeden kon worden.

Honden aan de lijn!

Loslopende honden zijn sowieso verboden in bos- en natuurgebieden, maar zeker tijdens deze maanden is het ontzettend belangrijk om je hond aan de lijn te houden én in de gaten te houden. Meldingen over doodgebeten reetjes zijn helaas geen uitzondering tijdens deze periode. Wil je je hond toch vrij laten rondlopen? In de hondenloopzones aan de Heibloemlaan, in de Warandalei en in de Bareelstraat kan je trouwe viervoeter naar hartenlust ravotten en rondcrossen.

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: Pixabay

Facebook344
Twitter
Follow Me
Tweet