Laatste nieuws:
Plastic folie rond stam tegen eikenprocessierups GEEN goed idee

Plastic folie rond stam tegen eikenprocessierups GEEN goed idee

We zien steeds meer eikenbomen die omwikkeld zijn met huishoudfolie. Dit zou een middel zijn tegen de eikenprocessierups. De rupsen die uit de grond komen kunnen dan niet meer eten en gaan dood.

Het overgrote deel van de rupsen komt uit eipakketjes die BOVEN in de boom gelegd zijn en daar eten ze van de bladeren. Ze verlaten de boom dus niet en de folie heeft geen enkele functie als blokkade. De rupsen kunnen hoogstens onder het folie gaan zitten. Dat maakt het voor de bestrijders alleen maar lastiger om de rupsen weg te krijgen, want door het plastic kunnen ze niet opgezogen worden.

We zien soms ook plakstrippen rond de bomen. Ook al geen goed idee, omdat brandharen juist blijven plakken aan dit plastic. Bovendien plakken ook nuttige insecten vast aan de strippen, insecten die natuurlijke vijanden zijn van de eikenprocessierups.

We vragen tuinliefhebbers daarom geem plastic folie en geen plakstrippen op eikenbomen aan te brengen. Het heeft geen enkel effect. Plakstrips, die om bomen worden gewikkeld om de opmars van de eikenprocessierups te stoppen, zijn erger dan de kwaal. Ook vogels en vleermuizen plakken hier aan vast en sterven een langzame, meer dan ellendige dood.

Bron en foto: Tuindingen.nl

Facebook160
Twitter
Follow Me
Tweet