Laatste nieuws:
Plantendag najaar
38 standhouders uit België en Nederland verkopen hun meest bijzondere en mooiste planten tijdens de plantendag van Arboretum Kalmthout ©Arboretum Kalmthout

Plantendag najaar

Op zondag 6 oktober wordt het opnieuw gezellig druk in Arboretum Kalmthout. Als oudste plantenbeurs in België, lokt de plantendag er tweemaal per jaar, in de lente en in de herfst, duizenden tuinliefhebbers. Op één dag kun je de allerbeste kwekerijen van de lage landen bezoeken. De plantendag van Arboretum Kalmthout is een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber.

Beste kwekers en professionele verzamelaars

De allerbeste kwekers en professionele verzamelaars verkopen tijdens de plantendag van Arboretum Kalmthout hun mooiste planten, bollen en zaden. Tussen de tientallen kramen op het grote grasveld valt er heel wat te ontdekken. Elke standhouder is specialist binnen zijn assortiment. Je vindt er een grote variatie aan najaarsbloeiers, wintergroene planten, voorjaarsknollen en –bollen, en andere bijzondere, nieuwe of zeldzame tuinplanten. Standhouders geven je tips en delen hun kennis over de verzorging van planten.

Arboretum Kalmthout wil helpen de plastic afvalberg te verminderen en vraagt bezoekers om een eigen draagtas of plantenbakje mee te brengen. Bezoekers kunnen hun aankopen in bewaring laten in de plantenparking en ondertussen genieten van een wandeling in de tuin of van een streekbiertje op het terras van de cafetaria.

Plantendag najaar
Bezoekers van de plantendag kunnen van de gelegenheid gebruik maken om samen met een gids de arboretumtuin te bezoeken ©Arboretum Kalmthout
Hele dag gratis rondleidingen met gids

Arboretum Kalmthout is 12,5 ha groot en tijdens de plantendag volop in herfstkleur. Het toegangsticket tot de plantendag geldt meteen ook als toegang tot de arboretumtuin. Bezoekers kunnen tussen 11 en 16 uur elk uur aansluiten voor een gratis rondleiding met een gids. Ze ontdekken de hoogtepunten van het seizoen, terwijl de gids er interessante weetjes en anekdotes bij vertelt over bijzondere planten en bomen in de tuin. Om 14 uur is er ook een wandeling voor Franstalige bezoekers. Reserveren voor de wandeling is niet nodig.

In het plantencentrum: keuze van de tuinchef

Grote of kleine plannen voor je tuin of terras? Wie inspiratie zoekt voor de aanleg van een bloemenborder, of wil genieten van meer herfstkleur of wintergroen in zijn tuin, is in Arboretum Kalmthout op de juiste plek. Aan de info- en verkoopstand van het eigen plantencentrum, kunnen bezoekers terecht voor planttips en advies. Tijdens de plantendag wordt er bovendien een selectie planten uit de persoonlijke top van tuinchef Dirk Bouwens aangeboden. Het zijn stuk voor stuk opvallende en onmisbare planten voor de tuin.

Plantendag najaar
In het vroege najaar bloeien in Arboretum Kalmthout onder eeuwenoude bomen en in groten getale de herfstcyclamen, Cyclamen hederifolium. ©Arboretum Kalmthout

Wanneer: Zondag 6 oktober 2019 van 10 tot 17 uur
Waar: Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
Kassa van 9.30 tot 16.45 uur
Tickets € 10 kassa / € 8,5 voorverkoop. € 3 museumpas. Jaarkaarthouders en kinderen -12 jaar gratis.
Voorverkoop tickets: Koop je ticket vooraf. Je bespaart € 1,5 per ticket en vermijdt wachttijden aan de kassa. Info voorverkoop op de website. Tickets met gratis verzending beschikbaar t/m 30 september, tickets aan de balie onmiddellijk beschikbaar t/m 5 oktober 2019.

Website
www.arboretumkalmthout.be

Social media
www.facebook.com/arboretumkalmthout
https://twitter.com/arboretumkalmt @arboretumkalmt #arboretumkalmthout @plantendag

Meer info
Arboretum Kalmthout, T +32(0)3 666 67 41, E info@arboretumkalmthout.be

Bron en foto’s: Arboretum Kalmthout

Facebook51
Twitter
Follow Me
Tweet