Laatste nieuws:

Phoenix Academy Belgium zoekt nieuwe locatie!

Het is alweer 4 jaar geleden dat Jessica De Smet en Henk Jansen de Phoenix Academy Belgium oprichtten. Hier kunnen beschadigde kinderen terug bij zichzelf komen en leren in hun eigen tempo, op hun eigen manier. Met als doel het diploma en/of certificaat secundair onderwijs. Het gaat hier niet om probleemkinderen, integendeel, maar om onder andere hooggevoelige kinderen. Kinderen die meer persoonlijke begeleiding en rust nodig hebben.

Phoenix Academy Belgium zoekt nieuwe locatie - Jessica De Smet
Jessica De Smet
Elvira De Laet

“We hebben al veel kinderen gehad, die hier helemaal zijn opengebloeid.”vertelt Jessica, “ Elvira De Laet bijvoorbeeld, kwam hier heel beschadigd binnen. Beschadigd door het reguliere onderwijs, waar niks dat ze deed goed was.” “Ik zat in Berchem op school”, vertelt Elvira. “Daar kreeg ik een B-attest, oftewel: ga van deze school af. Ik heb toen een jaar op ‘Vlinderwijs’in Stabroek gezeten, maar die school ging sluiten.”

Phoenix Academy Belgium zoekt nieuwe locatie - Elvira De Laet
Elvira De Laet
Start Phoenix Academy Belgium

Jessica was daar begeleider en heeft toen samen met Henk en een aantal ouders het project ‘Phoenix Academy Belgium’ gestart. “Vanaf het begin is ons project een succes geweest. We zijn een opstap voor studenten om verder te gaan studeren”, vertelt Henk. “Ze vinden hier zichzelf en hun motivatie terug. Het pand waar we nu 4 jaar zitten (het oude bosmuseum in de Wildertse Duintjes) wordt afgebroken en de grond wordt teruggegeven aan de natuur. Het is een prachtig pand, maar er moet teveel aan gebeuren, sloop is eigenlijk de enige optie.”

Sloop Bosmuseum Wildertse Duintjes

“We zijn de gemeente dankbaar dat we het pand zo lang konden huren, dat ons de mogelijkheid werd gegeven onze Academy op en uit te bouwen. Zonder hun hulp zou het veel moeilijker zijn geweest. Nu de plannen definitief worden om het pand te slopen, zijn we op zoek naar een nieuwe locatie. Bij voorkeur in een groene, rustige omgeving. Dit laatste vanwege de broodnodige rust. Natuurlijk zijn we bereid zelf kleine aanpassingen te doen. Het hoeft ook niet per sé in Essen te zijn, als het maar bereikbaar is met openbaar vervoer.”

“Wie is de barmhartige die ons een onderkomen kan verschaffen voor onze studenten? Zodat zij zich verder kunnen ontplooien en terug stabiel in het leven staan?”

Op dit filmpje kan je zien waar de Phoenix Academy Belgium voor staat!

De Phoenix Academy website
email: info@phoenixacademybelgium.com
Telefoonnummer Jessica De Smet: 0486/ 211794

LW

Facebook46
Twitter
Follow Me
Tweet