Laatste nieuws:
heet en gereed

Penalty’s

Elke voetballiefhebber die nu met open mond voor de krant of het nieuws zit, kan rustig naïef genoemd worden. Want eerlijk, wie riep er nog nooit: “Heeft die zwarte klootzak pellen voor zijn ogen? Dat is geen penalty!!!” Over die andere omkoopschandalen wil ik het niet hebben, dat komt niet uit mijne zak. De te betalen achterstallige BTW of whatever die daaruit gaat vloeien, gaan we nooit en nergens te zien krijgen. Het geld van een eventueel afgekochte veroordeling ook niet (U betaalt dit jaar minder omdat we onverwachte inkomsten hebben mogen ontvangen, Deuhhh!!).

Ik ga het ook niet hebben over het feit dat we vandaag moeten gaan stemmen op gekende mensen, die politieke partijen geronseld hebben wegens hun uitgebreide vriendenkennis. Vrienden van mij hebben zich ook laten overhalen en ook al hebben ze geweldige ideeën, ik vrees dat ze na de verkiezingen hun positieve inbreng zullen zien verdwijnen als sneeuw voor de zon. Tenzij ze een manier kunnen bedenken om de burgers wijs te maken dat het gas vervlogen is, het water meer verdampt is dan anders of dat de stroom weer op is, net zoals onlangs en vorig jaar… “We zijn genoodzaakt om de energiekosten te verhogen, omdat we stroom zijn moeten gaan aankopen in het buitenland en als ge uwe smoel opentrekt dat kunt ge in november niet meer online…” Daardoor wordt iedereen retebang en betalen dus maar weer.

Daarom wil ik het hebben over het zalige weer, waardoor ik nu half oktober in mijn bikini in de tuin kan liggen. Op mijn brede zelfgemaakte hoekbank van paletten, omdat stoken verboden is. Over het warme zonnetje dat ervoor zorgt dat we ‘s morgens of overdag geen licht moeten aansteken en de verwarming uit kan blijven. Zodat we onze staat een handje helpen om het overschot van deze uitgespaarde kosten op een eilandje ver van hier te bewaren. Natuurlijk met een mooie interest voor later, voor het geval we echt in de problemen komen.
Sprookjes bestaan… Toch?

Martine de Weerdt

Facebook70
Twitter
Follow Me
Tweet