Laatste nieuws:
Over d'Aa fase 2 Maak een afspraak met de afkoppelingsdeskundige

Over d’Aa fase 2: Maak een afspraak met de afkoppelingsdeskundige

Fase 2 van de heraanleg van Over d’Aa gaat in 2020 van start. Uw woning krijgt binnenkort een nieuwe riolering. Er komt een gescheiden rioleringsstelsel waarbij het afvalwater en het regenwater gescheiden worden opgevangen.

Als eigenaar van een woning langs het traject van de werken, moet ook bij u het regenwater van het afvalwater gescheiden worden. Dit wordt ook wel ‘afkoppelen’ genoemd.
-Het afvalwater wordt door een vuilwaterleiding afgevoerd naar de nieuwe riolering.
-Het regenwater wordt bij voorkeur zoveel mogelijk hergebruikt via een regenwaterput en kan eventueel ter plekke worden geïnfiltreerd in de ondergrond. Het moet in ieder geval gescheiden van het afvalwater afgevoerd worden.

Een afkoppelingsdeskundige helpt u

Om u hierin te begeleiden en omdat de meeste woningen nog niet voorzien zijn van een gescheiden afvoer, biedt de rioolbeheerder samen met uw lokaal bestuur, u een afkoppelingsdeskundige aan.

Een afkoppelingsdeskundige zal u helpen met:
-In kaart brengen waar het regenwater en afvalwater van uw woning naar toe stromen.
-Hoe u het regenwater kan afkoppelen en het maken van een plan van de werken die hiervoor moeten worden uitgevoerd.
-Samen met u nagaan of u recht heeft op subsidies voor de werken die u moet uitvoeren.

Werd uw afvoersysteem al gescheiden? Ook dan zullen ze bij u langskomen. Zo kan op de plannen worden aangeduid waar de aansluitingen zich precies bevinden.

Maak een afspraak

Voor een telefonische afspraak belt u naar 012 74 54 93 (keuzemenu 1) van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur en 14.00 en 16.30 uur. U kan ook online uw afspraak boeken via www.bureaunotermans.be.

In het voorjaar plant de gemeente nog een informatieavond over de werken. Zodra deze datum gekend is, brengen we u hiervan op de hoogte.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook25
Twitter
Follow Me
Tweet