Laatste nieuws:
Onthaalmoeder Josée De Reys neemt afscheid
Onthaalmoeder Josée De Reys neemt afscheid

Onthaalmoeder Josée De Reys neemt afscheid

Na tweeënveertig jaar onthaalmoeder te zijn geweest, was voor Josée De Reys (64) het moment gekomen om op pensioen te gaan.
“Het was geen makkelijk besluit,” vertelt Josée, “ik heb het tweeëneenhalf jaar geleden al willen doen, maar besloot toch nog een paar jaar door te gaan.”
Door de jaren heen heeft ze heel wat kinderen onder haar hoede gehad. Eerst was ze vijfentwintig jaar onthaalmoeder, daarna heeft ze negen jaar zieke kinderen thuis opgevangen. Dat waren lange dagen en ze was veel van huis. Toen haar man, Robert Dury, met pensioen ging zat hij dan ook veel alleen thuis. Dat was de reden om weer terug onthaalmoeder te worden, wat ze toen nog acht jaar heeft gedaan.
“Zieke kinderen opvangen is heel intensief, maar ook heel dankbaar werk. Ik deed het graag en er waren kinderen die zeiden: ik wil wel langer ziek blijven, dan blijft u bij me. Maar ook als ze later weer ziek werden, vroegen ze of ik terug kon komen.”
Josée knutselt graag met de kinderen, maar bakt ook pannenkoeken en wafels bij verjaardagen en afscheidsdagen. Kinderen die naar school gaan krijgen een persoonlijk kussentje van haar, met daarop hun naam en afbeeldingen erop geborduurd, die te maken hebben met hun interesses. Voor de pasgeboren kinderen borduurde ze de naam op een knuffeltje.
“Ik heb vijf kinderen en dertien kleinkinderen,” zegt Josée, “twee dagen in de week zorg ik voor vier kleinkinderen. Dat zorgt er voor dat de overgang niet zo groot is, nu ik op pensioen ben gegaan.”

Van links naar rechts: Robert Dury, Josée De Reys, Mieke Akkermans, Anneleen Van Loon, Joke De Keyzer en Sanne Kuyps
Van links naar rechts: Robert Dury, Josée De Reys, Mieke Akkermans, Anneleen Van Loon, Joke De Keyzer en Sanne Kuyps

In haar privéleven is ze ook actief, onder andere bij Femma en als lector in de parochie. Om haar afscheid niet ongemerkt voorbij te laten gaan, namen Mieke Akkermans, Anneleen Van Loon, Joke De Keyzer en Sanne Kuyps het initiatief voor een verrassingsfeest met veel genodigden. “Ik moest zondag 24 januari vrij houden, was me gezegd. Ik verwachtte dat er een paar kindjes zouden komen, maar niet dit” zegt Josée terwijl ze de volle ruimte rondkijkt, naar al die ouders met kinderen die aantonen hoe geliefd ze is.

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook79
Twitter
Follow Me
Tweet