Laatste nieuws:
Nog steeds vuurwerkklachten op meerdere locaties.docx

Nog steeds vuurwerkklachten op meerdere locaties

De roep om een vuurwerkverbod begint steeds harder klinken. Tijdens de jaarwisseling werden in Essen op diverse plekken vuurwerkbommen afgestoken, maar niet alleen door Essenaren…

Nederlanders staken hier gevaarlijk vuurwerk af

Kennelijk staken meerdere Nederlanders de grens over, om hier gevaarlijk vuurwerk af te komen steken. Kennelijk vanwege de minder strikte controle, zo meldt het AD. Het is toegestaan om in Nieuwjaarsnacht tussen 00:00 en 00:30 vuurwerk af te steken en knalvuurwerk alleen met vergunning. Echter, daar werd overduidelijk op grote schaal de hand mee gelicht en ook voor dat tijdstip kwamen er al heel veel klachten van vuurwerkoverlast bij de politie binnen.

Doodsbange dieren en kinderen

Maar daar houdt het niet mee op. Ook nu wordt er nog steeds vuurwerk afgestoken, met doodsbange dieren en kinderen die huilend wakker worden van angst als resultaat. Al zal dat de overlastveroorzakers een zorg zijn, als zij het maar ‘leuk’ hebben. Het is ook niet gek dat de roep om vuurwerk te verbieden steeds luider wordt.

Nog steeds vuurwerkoverlast

We deden een oproep met de vraag waar er nu nog steeds vuurwerkoverlast is. En dit is wat er, tot zover, gemeld werd:
-Statiebosje,
-Frans Noldusplein
-Schildershof
-Speeltuin Heyend
-Platanenlaan
-Ericalaan
-Rooiendamlaan
-bij de Wildertse Duintjes
-Rodenbachlaan

Deze lijst is niet uitputtend en kan nog uitgebreid worden zouden er meer meldingen binnenkomen. Twee dagen geleden plaatsten we het bericht van N-VA/PLE over een gewenste, hardere aanpak van de overlast en het vandalisme. Voor veel Essenaren mag die vandaag al beginnen.

NN

Facebook28
Twitter
Follow Me
Tweet