Laatste nieuws:
Essener Muzikanten - Nieuwjaarsconcert januari 2019 - Noordernieuws.be - DSC00074 - 70

Nieuwjaarsconcert Essener Muzikanten

Op zondagmiddag 20 januari geven de Essener Muzikanten hun tweede nieuwjaarsconcert. De eerste editie was een groot succes, dus ze hopen ook dit jaar weer op een goede opkomst te mogen rekenen.

Belgisch kampioen

De Essener Muzikanten staan onder leiding van Alex Rommers en spelen voornamelijk Moravische en Böhmische muziek, zij vallen dus onder de blaaskapellen. In 2017 hebben de Essener Muzikanten de titel Belgisch kampioen in de hoogste klasse weten te bemachtigen. In 2018 hebben zij deelgenomen aan het Europees kampioenschap en dit afgesloten met een mooie vijfde plaats in de hoogste klasse voor amateurs. U kunt dus op deze middag wel een stukje kwaliteit verwachten.

Kapellenfestival

Dit jaar staat er op 10 maart nog een Kapellenfestival in Essen op het programma. Op 24 maart zullen ze wederom een gooi doen naar de Belgische titel en op 27 april wordt er op uitnodiging in het Duitse Essen-Oldenburg gespeeld. Op bezoek bij een harmonie, waar zij tijdens een eerdere verbroedering mee bevriend zijn geraakt. Deze harmonie komt regelmatig naar de Essener Muzikantenfeesten, die al 38 jaar in oktober georganiseerd worden.

De Essener Muzikanten hopen jullie te kunnen verwelkomen op hun Nieuwjaarsconcert. Ze zetten de middag in en halverwege de middag nemen Die Original Maastaler het over. Zo hebben de muzikanten zelf ook nog tijd voor een praatje en een Nieuwjaarsgroet.

Wanneer: zondag 20 januari, 13:00 – 17:00
Waar: Parochiecentrum Statie, Kerkstraat 62, Essen
Inkom: gratis

Foto’s: Anja Van Eekelen

AvE

Facebook39
Facebook
Twitter
Visit Us