Laatste nieuws:
Nieuwe, verkeersveilige schoolomgeving aan Hagelkruis

Nieuwe, verkeersveilige schoolomgeving aan Hagelkruis

Aan het Hagelkruis zijn deze week werkzaamheden gestart voor de aanleg van een nieuwe verkeersveilige schoolomgeving rond De Wissel. De straat krijgt gescheiden riolering en wordt daarna van gevel tot gevel opnieuw aangelegd. Na de werkzaamheden wordt het een fietsstraat.

“Aannemer Van den Bogerd uit Hoogstraten is eind augustus begonnen om de oude betonnen rijbaan van het Hagelkruis uit te breken”, vertelt schepen van mobiliteit en openbare werken Kris Van Looveren (cd&v). “Ze beginnen aan de kant van Achter d’Hoven en leggen daar eerst riolering en onderfundering. Daarna komt het volgende deel van de straat aan de beurt zo schuift de werf langzaam op richting Bredabaan.”

Versmalde rijbaan

“Vervolgens wordt de straat afgewerkt met dezelfde straatstenen als in de Boomgaard. De rijbaan wordt versmald en er komen asverschuivingen om de snelheid te drukken. Ter hoogte van de school komt een verbreed voetpad en een oversteekplaats. Tot slot komen er een tiental nieuwe bomen en plantvakken”, weet de schepen.
“De kostprijs van de werken wordt geraamd op zo’n 700 000 euro, waarvan driekwart voor rekening van Pidpa en ruim 170 000 voor de gemeente. De werken duren vermoedelijk tot het eind van dit jaar. Tot die tijd is de straat volledig afgesloten voor alle verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de doorsteek aan de Boomgaard gebruiken en het autoverkeer kan omrijden via de Dorpsstraat.”

School bereikbaar

Van Looveren benadrukt dat de leerlingen hun school tijdens de werkzaamheden steeds op een veilige manier kunnen bereiken. “De doorsteekjes vanuit de Dorpsstraat en Boomgaard naar de Wissel blijven open, zodat ze de school gemakkelijk kunnen bereiken. Ouders die de kinderen halen of brengen, krijgen de raad om dat te voet of met de fiets te doen. Als het toch met de auto moet, kunnen ze parkeren op Achter d’Hoven, op de Wissel of langs de Bredabaan.”

Wat is een fietsstraat?

In een fietsstraat mogen fietsers volgens de wegcode de hele breedte van de rijbaan gebruiken als het een éénrichtingsstraat is of de rechterhelft van de straat als deze is opengesteld in beide rijrichtingen. Auto’s, motors en vrachtwagens kunnen de fietsstraat gebruiken, maar zij mogen de fietsers niet inhalen en niet sneller dan 30 km per uur.

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook22
Twitter
Follow Me
Tweet