Laatste nieuws:
Nieuwe toekomst voor oud gemeentehuis Kapellen

Nieuwe toekomst voor oud gemeentehuis Kapellen

Het statige Oud Gemeentehuis, op de hoek van de Dorpsstraat-Antwerpsesteenweg-Hoevensebaan in Kapellen, krijgt vanaf 1 september een nieuwe invulling. Het schepencollege heeft de uitbating van de ruimtes op de gelijkvloerse en eerste verdieping voor de volgende drie jaar in concessie gegeven aan Proactio bvba uit Brasschaat. Op die verdiepingen waren de voorbije jaren enkele horecazaken actief, met wisselend succes. Sinds de coronapandemie stond het gebouw leeg. Proactio betaalt maandelijks € 1.250 (ex. btw) huurgeld.

Feesten en evenementen

Proactio heeft heel wat expertise in het uitbouwen van eventlocaties. Zo heeft het in Brasschaat het Kasteel Withof aan de Bredabaan en Barn64 in een oud boerderijcomplex aan de Sint-Jobsesteenweg in portefeuille. Ook het jaarlijkse Winterdorp met grote ijspiste in het park van Brasschaat is een organisatie van Proactio.
“In samenspraak met het gemeentebestuur van Kapellen, willen wij het Oud Gemeentehuis terug de grandeur van vroeger geven,” zegt Philip Wauters. “Het volledige interieur wordt door ons gerenoveerd met oog voor de geschiedenis van het gebouw. Het wordt zeker geen restaurant of brasserie. In de verschillende ruimtes kunnen feestjes gegeven worden voor gezelschappen vanaf 20 personen, maar evengoed zijn bedrijven welkom voor het organiseren van professionele evenementen zoals meetings, congressen, productpresentaties, workshops, … Onder het nieuwe administratief centrum aan de overkant is er voldoende parkeerruimte, terwijl we optimaal bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.”

Oude gemeentehuis Kapellen krijgt nieuwe bestemming

Erfgoedkundig verantwoord

Momenteel legt Philip Wauters contacten met, o.a., de lokale heemkundige kring om de inrichting van het gebouw op een erfgoedkundige verantwoorde manier te sturen. Daarnaast zijn de eerste contacten met diverse cateringbedrijven al gelegd. “We leggen de lat hoog qua kwaliteit, maar zullen er voor zorgen dat iedereen zich welkom voelt.”
De huidige tentoonstellingslocatie Expog naast het Oud Gemeentehuis en de zolderruimte, waar o.a. het cultureel centrum geregeld activiteiten organiseert in zaal de Kroon voor maximum 75 personen, vallen buiten de concessie en zullen altijd beschikbaar blijven voor alle Kapelse verenigingen.

MLH

Foto’s: vooraanzicht Oud Gemeentehuis en zijaanzicht met tentoonstellingsruimte Expog © MLH

Facebook54
Twitter
Follow Me
Tweet