Laatste nieuws:
Natuurpunt baas op kabinet Demir
Voorzitter Bart Dickens

Natuurpunt baas op kabinet Demir

Vandaag (dinsdag 13 februari) organiseren jonge boeren filterblokkades op belangrijke toegangswegen tot de Antwerpse haven. De landbouwers willen zich net als de haven laten erkennen als essentiële sector. “Als Stichting Farmers Defence Force België, kortweg FDF, steunen wij deze actie voor 200%”, zegt voorzitter Bart Dickens. “Politiek partij NV-A polariseert constant door landbouw en natuur tegen elkaar op te zetten. Wij weten als FDF hoe dat komt: Natuurpunt is baas op het kabinet van Demir”, zegt Bart Dickens overtuigd!

Slechte aanpak van NV-A

“Net als heel veel landbouwers zijn wij het als Stichting Farmers Defence Force België meer dan beu hoe NV-A met onze problemen omgaat. Door natuur en landbouw tegen elkaar op te zetten maken ze elk gesprek tussen de echte hoofdrolspelers erg ingewikkeld. Jonge landbouwers hebben de sleutel tot een duurzame toekomst voor de landbouwsector in handen. Zij zijn de oplossing voor veel problemen waarmee we vandaag geconfronteerd worden op gebied van milieu en natuur. Zij zijn de toekomst van een duurzaam landbouwmodel en roepen steeds luider op tot dialoog en constructieve, toekomstgerichte oplossingen die de welvaart in Vlaanderen, België en Europa veiligstellen.”

Stichting Farmers Defence Force België

“Zelf ben ik melkveehouder in Arendonk. Samen met mijn echtgenote en twee andere landbouwers heb ik vorig jaar Stichting Farmers Defence Force België opgericht”, legt Bart Dickens uit. “Net als Boerenbond en ABS (Algemeen Boeren Syndicaat) verdedigen wij de belangen van alle landbouwers in ons land. In overleg met onze zusterorganisatie in Nederland varen we een iets meer activistische koers. Ondertussen telt onze stichting al meer dan 4500 leden. Dat zijn land- en tuinbouwers uit heel Vlaanderen, met bedrijven in heel de regio van West-Vlaanderen tot Limburg. Wij namen de afgelopen weken deel aan verschillende boerenprotesten in gans het land, maar we proberen ook op een correcte manier zoveel mogelijk info te delen met alle landbouwers.”

Natuurpunt baas op kabinet Demir
Bart Dickens (rechts) met Europees Parlementslid Rob Roos.
Natuurpunt baas op kabinet

“Reeds lange tijd vragen wij ons af waarom Zuhal Demir, Vlaams minister van Omgeving, Toerisme, Energie, Justitie en Handhaving (NV-A), rond het stikstofdossier en in andere discussies zo vaak de indruk wekt dat ze het niet echt opneemt voor de landbouwers. Zij verwijst regelmatig naar de Europese politiek, die regels oplegt die Vlaanderen alleen maar kan volgen en ze tracht ook te focussen op zaken die er volgens ons veel minder toe doen, bijvoorbeeld een oneerlijke prijssetting. Wij weten hoe dat komt… Natuurpunt – een organisatie die heel vaak een andere kijk heeft op natuur dan de boeren en een andere visie heeft over landbouw – heeft het voor het zeggen op haar kabinet!”, stelt Bart Dickens.

Mistgordijn

“Jelle Van den Berghe was van maart 2015 tot maart 2016 één jaar lang bestuurder van Natuurpunt. Nu bekleedt hij die functie niet meer, maar het spreekt voor zich dat hij die organisatie nog steeds erg genegen is. Natuurpunt schiet momenteel op de paardenhouders en de vertuining, maar dat doen ze alleen om een mistgordijn op te trekken. Zo willen ze de belangenvermenging tussen het kabinet Demir en Natuurpunt verdoezelen. Hoe kan het dat een ex-bestuurder van Natuurpunt nu als adjunct-kabinetschef ermee voor kan zorgen dat hun vereniging miljoenen euro subsidies ontvangt? Daar zouden wij als Stichting Farmers Defence Force België graag een antwoord op krijgen. Het is hoog tijd dat Zuhal Demir kleur bekent en eens eerlijk en glashelder uitlegt aan de landbouwers hoe zij onze belangen op een correcte manier verdedigt”, besluit Bart Dickens, voorzitter van Stichting Farmers Defence Force België.

Stijn By Me

Facebook46
Twitter
Follow Me
Tweet