Laatste nieuws:
Behaag Natuurlijk 2023 Samenwerking Natuurpunt en gemeente Essen

Behaag Natuurlijk 2023: Samenwerking Natuurpunt en gemeente Essen

Vandaag start de jaarlijkse Behaag Natuurlijk actie, een samenwerking tussen gemeente Essen en Natuurpunt. Daarmee wil Essen zich inzetten voor het behoud en de bevordering van onze lokale biodiversiteit door de verkoop van streekeigen struiken, hagen en bomen. De actie benadrukt het belang van autochtone plantensoorten, die sterker zijn en minder vatbaar voor aantastingen.

Verhogen van de biodiversiteit

“Zoals elk jaar willen we met deze actie onze inwoners aanmoedigen om mee te werken aan het verhogen van de biodiversiteit. Iedereen kan immers bijdragen aan een groener Essen. Ditmaal leggen we bijzondere nadruk op het gebruik van autochtoon plantmateriaal. Die planten zijn sterker en beter bestand tegen aantastingen. Het behouden van inheemse plantensoorten is essentieel voor het behoud van onze lokale biodiversiteit. Daarnaast blijven we ons inzetten voor de bescherming van wilde bijen, die een cruciale rol spelen in ons ecosysteem”, aldus Helmut Jaspers, schepen van leefmilieu (Vooruit).

Bestellen

Bestellen kan vanaf vandaag, 1 september 2023 tot 22 oktober 2023 via www.essen.be/tickets. Op zaterdag 25 november 2023 kunnen de bestelde haagplanten en fruitbomen worden afgehaald aan de loods van het gemeentehuis tussen 10.00 en 11.30 uur.

Uitgebreide selectie

De Behaag Natuurlijk actie biedt een uitgebreide selectie haagpakketten en individuele planten. Van bloesem- en bessenhagen tot bijenbosjes, er is voor elk wat wils om bij te dragen aan een groenere en gezondere leefomgeving. Helmut Jaspers voegt toe, “Dit initiatief is niet alleen een kans om onze tuinen te verfraaien, maar ook om onze verantwoordelijkheid te nemen voor het behoud van de natuur in je directe omgeving en de biodiversiteit te ondersteunen.”

Fruitbomen

Behaag Natuurlijk biedt ook fruitbomen aan, waaronder pruim ‘Belle de Louvain,’ kers ‘Lapins,’ appel ‘Elstar,’ en peer ‘Doyenné du Comice.’ Deze fruitbomen zijn zelfbestuivend en dragen bij aan een gezonde omgeving voor lokale bestuivers.

Foto: Pixabay

HJ

Facebook16
Twitter
Follow Me
Tweet