Laatste nieuws:
eigen laadpaal car-5598448

Mobiliteit in de regio; dit staat ons te wachten

Even naar een andere plaats in de buurt rijden. Even boodschappen doen bij de supermarkt in de nabijgelegen plaats. Of even op bezoek bij familie die in de buurt woont. Voor al deze situaties heb je een geschikt mobiliteitsmiddel nodig.

Veel mensen denken hierbij direct aan de auto. In de laatste jaren is de auto uitgegroeid tot eigenlijk het ‘standaard’ vervoermiddel. Maar, dit is toch aardig aan het veranderen. De hoge brandstofprijzen en de duurzaamheid zijn hier debet aan. De duurzaamheid is met name te merken aan de opkomst van elektrische auto’s.

Opkomst van elektrische vervoermiddelen

Wat onder meer opvalt, is de opkomst van elektrische vervoermiddelen. Hierbij valt met name de diversiteit aan elektrische vervoermiddelen op:

  • Elektrische fietsen. Als je in de buurt van je woning even een boodschapje wilt doen, is een elektrische fiets toch wel heel handig. Of als je bijvoorbeeld een vriend of familielid in een andere plaats wilt bezoeken. Een e-bike biedt de perfecte combinatie van gemak, duurzaamheid en in beweging zijn/komen.
  • Elektrische auto’s. Ook de elektrische auto’s zijn dus met een gigantische opmars bezig. Dit blijkt onder meer uit de vele laadpalen; grote kans er dat ook minimaal één laadpaal in de buurt bij jou te vinden is. Juist doordat je een elektrische auto op meer plekken op kunt laden, wordt zo’n auto voor meer mensen interessant.
Lagere snelheden

Het ligt in de verwachting dat de snelheden op veel plekken aangepast worden. Dit heeft onder meer met de verkeersveiligheid te maken. Meerdere experts, in binnen- en buitenland, geven aan dat een lagere snelheid beter voor de verkeersveiligheid is.

Dit gaat, naar verwachting, met name invloed hebben op wegen in de bebouwde kom. Daar waar je nu 50 of 60 km/h mag rijden, mag je mogelijk in de toekomst nog maar 30 km/h rijden. Dit zal ongetwijfeld niet overal in één keer doorgevoerd worden, maar veranderen op dit gebied liggen zeker op de loer.

Overigens is dit de algemene verwachting. Het is goed mogelijk dat men in onze regio voor andere veranderingen kiest. Of dat er helemaal geen veranderingen aan de maximale snelheid doorgevoerd worden.

Onduidelijkheid over brandstofprijzen

Voor de komende jaren bestaat een grote onduidelijkheid over brandstofprijzen. Niemand weet wat de adviesprijzen van benzine en diesel gaan doen. De reden hiervoor is in talloze externe factoren te vinden. Mocht er onverhoopt een nieuwe oorlog uitbreken, is dit ongetwijfeld direct van grote invloed. Ook de situatie in Oekraïne is en blijft van grote invloed op de brandstofprijzen.

Het is daarom interessant om naar alternatieve vervoermiddelen te kijken. De elektrische fiets en elektrische auto zijn hier de beste voorbeelden van. Zeker als je al zonnepanelen op het dak van je woning hebt liggen, zijn dit duurzame vervoermiddelen. De panelen wekken zelf energie op, waarna je met deze energie je auto of fiets (gratis) op kunt laden. De verwachting is dat dit in de komende jaren alsmaar groter en populairder gaat worden. Overweeg je ook de overstap? Houd de ontwikkelingen dan al helemaal goed in de gaten!