Laatste nieuws:
Auto bij laadpaal

4 tips voor een laadpaal aan huis

Met al die elektrische auto’s die de straten veroveren, wordt het gewoon echt tijd om zo’n laadpaal bij je thuis te hebben. Echt, het maakt gewoon dat opladen van je auto zo snel en simpel! Maar hey, voordat je die laadpaal installeert, zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten.

In dit artikel gaan we je gewoon vier mega handige tips geven, zodat je echt het maximale uit je laadpaal kunt halen en zonder zorgen de weg op kunt. Ready to charge up your ride? Let’s go for a ride with these tips!

Check de locatie van je laadpaal

Voordat je die laadpaal laat installeren, moet je gewoon even goed nadenken over waar ‘ie komt te staan. De beste plek is natuurlijk gewoon lekker dichtbij je parkeerplek, zodat je niet met zo’n mega lange kabel hoeft te sjouwen. Oh, en check ook even hoe ver ‘ie van je zekeringkast staat. Hoe dichterbij, hoe sneller je ride weer volgeladen is! En vergeet niet dat de plek gewoon easy to reach moet zijn en dat er genoeg ruimte is om je auto te parkeren. Want hé, niemand heeft zin in gedoe als je gewoon snel wil opladen en weer op de weg wil!

Kies de juiste laadpaal

Met al die verschillende soorten laadpalen op de markt, is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Check gewoon even het laadvermogen van de paal. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je karretje weer ready to go is! Oh, en kijk ook even naar extra snufjes, zoals een handige app waarmee je het laadproces kunt checken. Kies gewoon een laadpaal die matcht met jouw wensen en portemonnee, zodat je zonder stress de weg op kunt. Want zeg nou zelf, wie heeft er tijd voor opladen als je gewoon lekker wil cruisen?

Laat de laadpaal professioneel installeren

Het installeren van een laadpaal is geen eenvoudige klus en het is dan ook verstandig om dit over te laten aan een professional. Een installateur kan ervoor zorgen dat de laadpaal op de juiste manier wordt aangesloten op de zekeringkast en dat alles veilig en volgens de geldende normen gebeurt. Daarnaast kan een installateur ook advies geven over de beste locatie voor de laadpaal en eventuele extra benodigdheden, zoals een speciale aardlekschakelaar.

Zorg voor voldoende capaciteit in de zekeringkast

Een laadpaal verbruikt behoorlijk wat stroom, dus het is belangrijk om te controleren of je zekeringkast voldoende capaciteit heeft. Als dit niet het geval is, kan het zijn dat de stoppen doorslaan of dat de laadsnelheid lager is dan gewenst. In dat geval is het verstandig om je zekeringkast te laten upgraden door een elektricien. Deze kan ervoor zorgen dat de zekeringkast voldoende capaciteit heeft om de laadpaal te kunnen gebruiken zonder problemen.