Laatste nieuws:
Middeltje tegen wintervoeten en koude handen

Middeltje tegen wintervoeten en koude handen

Last van wintervoeten en koude handen? Deze middeltjes helpen!

Koude handen en wintervoeten zijn schering en inslag tijdens een winterwandeling. Een goede verzorging van wintervoeten doet wonderen. Dit kan met zelfgemaakte olie om je handen en voeten te masseren. Maar opgelet, want deze olie prikt in de mond en de ogen. Was de handen altijd na het masseren met een zachte zeep. Koude voeten worden meestal veroorzaakt door een verminderde bloedsomloop. Door de koude vernauwen de bloedvaatjes en tintelen de voeten. De beste manier om dit te voorkomen zijn wollen handschoenen en wollen kousen.

In de meeste gevallen is het echter voldoende om de bloedcirculatie extra te stimuleren door massage. Een regelmatige massage, wisselbaden en het dragen van goed passende handschoenen en een goed paar stapschoenen zullen de klachten zeker verminderen.

Wintervoeten en koude handen? Deze zelfgemaakte olie laat het bloed door de voeten stromen

Ingrediënten
500 ml zonnebloemolie
50 gram zwarte peper
50 gram mosterdpoeder
50 gram gemberwortel in stukjes gehakt
3 tot 4 verse rode cayenne pepers in stukjes gehakt

Bereiding

Maak een au bain marie door twee kookpotten in elkaar te plaatsen. De onderste kookpot vul je met water en breng dit aan de kook.
In de tweede schaal of kookpot doe je de ingrediënten. Goed door elkaar roeren en mixen en laat het water een uurtje koken onder het mengsel.
Zeef het mengsel en giet dit nadien nog even door een fijne linnen doek. De olie kan je donker bewaren in een glazen fles.

Gebruik:

Met een paar druppels van deze olie masseer je de wintervoeten best voor het slapen gaan om zo de bloedcirculatie op gang te brengen. Deze olie kan je zes maanden bewaren, maar kijk uit voor aanraking met de mond en ogen!

Bron: Tuinkruiden.net
Foto: Pixabay

Facebook25
Facebook
Twitter
Visit Us