Lokaal dienstencentrum 't Gasthuis heropent woensdag 10 juni

Lokaal dienstencentrum ‘t Gasthuis heropent woensdag 10 juni

Na een sluiting van bijna drie maanden opent dienstencentrum ’t Gasthuis opnieuw haar deuren op woensdag 10 juni. Goed nieuws dus voor onze trouwe bezoekers! Om 10.00 uur gaan onze deuren opnieuw open. Of de cafetaria terug opengaat, is nu nog onduidelijk. We hopen dit spoedig te kunnen bevestigen.

Sociaal restaurant vanaf 15 juni

Het sociaal restaurant opent terug op maandag 15 juni. Het eten reserveren doe je door vanaf maandag 8 juni te bellen naar 03 663 69 04 of te mailen naar gasthuis@ocmw.essen.be.

Beperkt aanbod in activiteiten

Wat de activiteiten betreft, zullen bepaalde activiteiten nog niet doorgaan. Anderen wel, mits aanpassingen.

De volgende activiteiten kunnen WEL plaatsvinden:

-Petanque: activiteit in openlucht, mits de spelers hun eigen materiaal meebrengen.
-Fietswandelen: kleine groepjes kunnen buiten verzamelen en hun fietstocht afwerken volgens de richtlijnen van de fietsverenigingen.
-Pedicure: start vanaf 11 juni. De gebruikers moeten een mondmasker dragen en hun handen ontsmetten. Neem je eigen handdoek mee.

De volgende activiteiten vinden NIET plaats:

-Bingo: te grote opkomst waardoor de sociale afstand niet kan gerespecteerd worden
-Line dance: afstand bewaren is niet mogelijk
-Crea Bea’s: te grote opkomst om samen in de cafetaria te zitten. We bekijken of dit later als één bubbel in een aparte ruimte kan plaatsvinden.
-Babbelpunt: een veilige afstand kunnen we niet garanderen. Het is bovendien onmogelijk om met mondmasker de Nederlandse taal te oefenen.
-Computercafé: het is niet mogelijk om problemen met computer of GSM op te lossen zonder de toestellen aan te raken en de sociale afstand te bewaren.
-Boccia: Hierbij gelden dezelfde richtlijnen als bij balsporten: met name ieder zijn eigen materiaal. Tijdens dit balspel wordt het materiaal door meerdere personen aangeraakt waardoor de hygiënemaatregelen in gedrang komen.
-Biljarten en kaarten: is een cafésport. Cafésporten mogen nog niet georganiseerd worden.

Voor de cursussen zullen we nagaan of deze vanaf september opnieuw kunnen starten.

LDC neemt veiligheidsregels in acht

Bij de heropening is het belangrijk dat iedereen zich houdt aan de veiligheidsmaatregelen van de federale overheid: respecteren van 1,5 meter afstand, handen wassen, ontsmetten en dragen van mondmaskers indien gewenst.

Samen maken we er een geslaagde heropening van!

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!