Laatste nieuws:
LDC Gasthuis - Sociale Toer Ossekoppen - Essen - (c) Noordernieuws.be 2019 - HDB_2216u

Laatste stop sociale toer in LDC ‘t Gasthuis

Morgen is het carnaval. Veel mensen kijken er naar uit: de kleurige stoet, de vrolijke feesten, dansen en zingen. Maar er is een andere kant van carnaval, die niet iedereen kent. De kant van de bezoeken aan rusthuizen en ziekenhuizen, de kleuterscholen, de voorbereidingen en de planningen.

Aan iedereen wordt gedacht

Ook Essenaren die door omstandigheden, zoals gezondheid, niet deel kunnen nemen aan het grote feest worden door Carnavalsvereniging De Ossekoppen niet vergeten. Bij de sociale toer worden cadeautjes uitgedeeld. Dofkapel, nar Janneke en leden van de Raad van Elf zorgen voor de vrolijke en muzikale sfeer en Keizer Dirk maakt iedereen aan het schateren met zijn verhalen. De toer van afgelopen week ging langs Berkenbeek, Spectrum, Sint-Michael, Sint-Vincentius, De Mik, ziekenhuis Klina, Piramide, Monnikenheide, kleuterscholen, diverse rusthuizen en de laatste halte was bij Lokaal Dienstencentrum ’t Gasthuis.

Groot sociaal gevoel

Daarnaast zijn er natuurlijk nog allemaal andere activiteiten. Het is een vol, nauwkeurig gepland schema dat veel organisatie en energie kost, maar ze gaan er met z’n allen voor 200% voor. Om dit allemaal te kunnen en willen doen, moet je het hart echt op de juiste plek hebben en een groot sociaal gevoel voor je medemens.

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook72
Twitter
Follow Me
Tweet