Laatste nieuws:
Lapjesvrouw zoekt lapjes
Lapjesvrouw zoekt lapjes

Lapjesvrouw zoekt lapjes

Als je de naam Christel Boudewijns laat vallen, zal dat veel mensen niet veel zeggen. Heb je het daarentegen over de lapjesvrouw, dan weet iedereen ineens over wie het over gaat. Vorig jaar ontving Christel van de Handelsgids de prijs van Klantvriendelijkste verkoper van 2015, waar ze haar klanten heel erg dankbaar voor is. En nu is lapjesvrouw Christel een actie gestart: ‘Kom op tegen Kanker’.

“Ik was als klein meisje al een frullenmie”, vertelt Christel. “Poppenkleertjes maakte ik het liefst zelf, dat was toen ik een jaar of zeven was. Dat ontwikkelde zich tot het maken van eigen kleding van restjes stof die ik van mensen kreeg. Daar zaten veel kleuren bij als paars, rood, geel, … maar het was hippietijd, dus dat kon makkelijk.”

Later ging Christel les geven bij vrouwengroepjes in patchwork, stoffen poppen, theedozen, lampenkappen en nog veel meer. Al meer dan veertien jaar is het beroep van Christel de opvolging van haar grote hobby. Na een babbel met ambulancier Berend Pyl van ‘De Gaffel’ besloten ze iets te doen voor ‘Kom op tegen kanker’. “Berend wilde daar al iets voor doen en samen gaan we lappendekens maken en die met een tombola verloten.”

Christel doet hiermee een oproep aan iedereen die hier aan mee wil werken. “Het is de bedoeling dat mensen van hun resten wol vierkante lappen van 15 x 15cm of 30 x 30cm gaan breien of haken. Dat mogen ze in alle kleuren doen en ze dan bij mij binnenbrengen. Wij voegen die dan samen tot grote lappendekens.”

Het binnenbrengen van de gehaakte of gebreide vierkanten kan tot 31 oktober. Maar ze gaan door tot aan de actie van ‘De warmste week’ van Studio Brussel eind dit jaar. “We gaan deze lappendekens ook ergens tentoonstellen en ondertussen beginnen we met de verkoop van lootjes door jeugdverenigingen. Berend wil ook op het eind van de actie een speciale deken per opbod gaan verkopen in De Gaffel.”

Doet u ook mee aan deze bijzondere actie?

In augustus is De Lapjesvrouw geopend van 09:00 tot 13:00 en op maandag en woensdag gesloten. U vindt haar zaak in de Stationsstraat 49 te Essen.

www.delapjesvrouw.be

NN

Facebook141
Twitter
Follow Me
Tweet

Eén reactie

  1. Marina Hontelé

    tof initiatief
    ik ben er nu pas van op de hoogte maar ik heb nog véél overschotjes en ga er vanaf nu mee aan de slag voor deze actie (ben vorig jaar mijn man verloren aan kanker!!)
    tot binnenkort
    Marina Hontelé