Laatste nieuws:
Kevin Ward
Kevin Ward

Kevin Ward rende zijn eigen dood tegemoet

Na de dood van Whitney Houston verdiepte Vincent Luijer zich in het leven en de dood van overleden beroemdheden. Deze belangstelling groeide uit tot een hobby en regelmatig plaatst Vincent hier stukken over het leven en overlijden van beroemde personen.

Vincent Luijer
Vincent Luijer

Al sinds jaar en dag is er een website www.darwinawards.com. Lang voor ik mijn hobby van het verzamelen van bekende doden uitoefende, keek ik al regelmatig op deze website. De meeste lezers weten wel wie Charles Darwin was. Deze man was een baanbrekende wetenschapper, die als eerste met de evolutietheorie kwam. Deze theorie gaat ervan uit dat (evenals de huidige wetenschap dat ook doet) een soort evolueert naar de soort dat hij nu is. De ontwikkeling van een soort heeft te maken met zowel interne als externe factoren. Een goed voorbeeld hiervan is de ijsbeer. Een ijsbeer is niet wit geworden, omdat hij leeft tussen sneeuw en ijs, maar juist omdat de lichtere beren een grotere overlevingskans hadden in een omgeving van sneeuw en ijs. Door de natuurlijke selectie van de soort zelf, gingen de lichtere beren met elkaar paren om steeds lichtere soorten voort te planten. Een proces van duizenden jaren, waarbij het genenpakket van de wat meer donkere beer uiteindelijk is uitgestorven. Een theorie die hij duidelijk kon zien op de Galapagos eilanden, waar op het ene eiland een schildpad veel groter was dan op het andere eiland. De omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat de soort zich zo heeft ontwikkeld. Het beste genenpakket overleeft.

Het principe van www.darwinawards.com werkt hetzelfde. Hier worden personen herdacht, die de mensheid een eer deden door de mogelijkheid om zich voort te planten te elimineren door te sterven. En niet zomaar sterven, maar sterven door hun eigen stupiditeit. Zo was er een man die dacht het een goed idee was om zijn schoorsteen schoon te maken met een granaat en een boze meneer die net te laat met zijn scootmobiel https://youtu.be/dsjDRD0DXk0 voor een gesloten lift komt te staan en dat niet kon verkroppen. De reden dat dit artikel vandaag op 9 augustus gepubliceerd wordt is te danken aan Kevin Ward. Op 9 augustus 2014 deed meneer Ward mee aan een ‘sprint car’ racewedstrijd. Dit is een populaire vorm van racen in de VS, waarbij vaak op een ovaal circuit tegen elkaar geracet wordt. Een weldenkend mens zou het al niet in zijn hoofd halen om over te steken op een snelweg, laat staan op een racecircuit waar nog veel harder gereden wordt. Bij Kevin Ward slaan op die bewuste avond op 9 augustus echter de stoppen door.

Even een kleine schets van de situatie. Het is avond en het circuit is minimaal verlicht. Kevin rijdt mee in de race in zijn zwarte raceoverall met dito donkere helm. Hij wordt van het circuit gereden door een tegenstander en dat maakt hem furieus; zo boos dat hij beslist om nog tijdens de race verhaal te halen bij de persoon die hem van de baan reed. Hij klimt uit het wrak van zijn wagen richting het tegemoetkomende verkeer en ziet daar zijn rivaal aankomen, die hij begroet met tal van sterke non-verbale gebaren. Op het matig verlichte donkere circuit met zijn donkere pak ziet de tegemoetkomende rivaal hem echter totaal niet staan en rijdt hem prompt overhoop. Dit is de reden dat Kevin Ward een plekje heeft verdiend op de site van de ‘Darwin awards’ Zijn genenpakket zal niet worden voortgezet en daarmee heeft hij zogezegd de mensheid een enorme bijdrage geleverd. Kevin was geboren op 23 mei 1994 en overleed op 9 augustus 2014. Twintig jaar is hij geworden. Behalve dat ‘Darwin awards’ de nadruk legt op zijn stupide actie, blijft het natuurlijk wel een drama voor zijn familie en vrienden.
Hieronder een fragment van de bewuste race. Het kan zijn dat je het filmpje niet kunt zien, want het heeft een leeftijd restrictie.

De beelden kunnen als schokkend ervaren worden.

http://youtu.be/_QJdBd0437U

Like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte van interessante gegevens over het leven en overlijden van beroemde personen.

Vincent Luijer

Facebook3
Twitter
Follow Me
Tweet