Laatste nieuws:
Kringwinkel Kapellen doneert kinderwagen aan Gerard Meeusen Museum2

Kringwinkel Kapellen doneert antieke kinderwagen aan Gerard Meeusen Museum

Op zaterdag 8 augustus 2020 vond de overdracht plaats van een antieke kinderwagen aan het Gerard Meeusen Museum. Deze werd enige tijd geleden binnen gebracht in de kringwinkel van Kapellen.

Een van de medewerkers aldaar, Thomas van Eekelen uit Essen, was voorheen vrijwilliger geweest in het Karrenmuseum in Essen en zag wel dat dit een zeer oud exemplaar was. Na enig opzoekwerk bleek dat het type wieltjes dat eronder ligt, maar gemaakt werden tot 1888. Er werd daar al gauw besloten dat deze kinderwagen in een museum thuishoort. Thomas kreeg de taak om een geschikt museum te zoeken en had dicht bij huis snel prijs, het Gerard Meeusen Museum in Essen hapte meteen toe.

Kringwinkel Kapellen doneert kinderwagen aan Gerard Meeusen Museum2

Marlies Van Tichelen, conservator van het Gerard Meeusen Museum, nam de kinderwagen dankbaar in ontvangst. Ze was zeer blij met de staat van de kinderwagen en ze vermoed dat dit het oudste exemplaar is, dat op dit moment in het museum staat. Het heeft een porseleinen handvat en een luierluik onderin waar, volgens de conservator, in de oorlog regelmatig in werd gesmokkeld.

Kringwinkel Kapellen doneert kinderwagen aan Gerard Meeusen Museum2

Voorlopig heeft de kinderwagen een mooi plekje gekregen als blikvanger bij de ingang van het museum. Helaas is dat in deze coronatijden niet te bezoeken, maar deze kinderwagen van meer dan honderd jaar oud zal ook de coronatijd wel overleven en dan rustig staan te wachten op de geinteresseerden bezoekers.

Buiten dat de kinderwagen in Kapellen werd ingeleverd, is er verder niets bekend waar hij vandaan komt. Mochten er mensen zijn die er iets meer over weten, dan is het museum altijd geinteresseerd in het verhaal van de kinderwagen. Van wie was hij? Waar heeft hij al die tijd gestaan? Zijn er misschien nog ergens foto´s van?

En dan het moraal van dit verhaal. Er worden bij de kringloopwinkels echt wel mooie pareltjes binnen gebracht! Ga gerust eens een kijkje nemen.

Foto’s: Anja Van Eekelen

AvE

Facebook161
Twitter
Follow Me
Tweet