Laatste nieuws:
Sinterklaas intocht Essen-Heikant 2019 - (c) Noordernieuws.be - HDB_9260u

Komt de Sint echt?

Het zijn barre tijden, niet alleen voor ons, maar ook voor de Sint en zijn trouwe Pieten. Kan hij nog zomaar hier naar toe komen? Moeten ze dan in quarantaine? Mogen de kindertjes hem nog zien?

Moderne oplossing gezocht en gevonden

Ondertussen is het bekend geworden dat Sinterklaas en zijn Pietenbende naar Essen zullen komen. Gelukkig wel. Maar vanwege corona en de besmettingen, plus de leeftijd van de goedheiligman, hebben ze naar een heel moderne oplossing gezocht en die ook gevonden. Samen met de Essense Sinterklaascomité’s wordt aan een Sinterklaasjournaal gewerkt. “Dat journaal zal elke woensdag en zaterdag geplaatst worden op de Facebookpagina ‘Sinterklaas Essen’ en Noordernieuws.be,” vertelt Silvio Van Oevelen. “Zo zal hij de kinderen van alles en nog wat op de hoogte houden en kunnen de kinderen de Sint en zijn Pieten toch nog zien!”

Kinderen mogen vragen stellen

“Slechtweervandaag, zijn grote, lieve vriend, zal natuurlijk nog te zien zijn bij het Sinterklaasjournaal. Want die hoort er vanzelfsprekend helemaal bij. Kinderen mogen via messenger van Facebookpagina Sinterklaas Essen ook vragen stellen aan de Sint en via een videoboodschap zal hij die beantwoorden. Want zijn liefde voor de kinderen blijft en laat zich niet zomaar wegstoppen, corona of niet. ’s Nachts zullen hij en zijn Pietenbende, zoals altijd de cadeautjes bezorgen, omdat iedereen dan slaapt en de anderhalve meter gegarandeerd is. De gemeente Essen zal in de ‘Essen info’ van november een tekening plaatsen, die de kinderen mooi kunnen inkleuren en in het raam hangen. Dan kan Sint die ’s nachts bewonderen.”

“De eerste aflevering van het journaal zal op vrijdag 13 november verschijnen, voordat de Sint is aangekomen. Daarvoor zullen we de kinderen van Essen op straat vragen of zij verwachten dat ze de goedheiligman nog mogen verwelkomen. Er zullen zeven afleveringen van het journaal komen, gefilmd op de diverse locaties.”

Foto: Noordernieuws.be

NN

Facebook82
Twitter
Follow Me
Tweet