Laatste nieuws:
Kom in de outfit van je sportclub naar school!

Kom in de outfit van je sportclub naar school!

Op woensdag 18 september roepen Sport Vlaanderen en MOEV alle leerlingen op om in de outfit van hun sport(club) naar school te komen. Jongeren in sportkledij fungeren op die manier als ambassadeurs voor hun sport(club). Uit onderzoek blijkt immers dat vrienden en vriendinnen één van de belangrijkste redenen zijn om voor een bepaalde sport(club) te kiezen.

Een sportclub zorgt niet alleen dat kinderen zich motorisch ontwikkelen, dat hun gezondheid en fysieke fitheid verbetert maar ook dat hun zelfvertrouwen een boost krijgt en dat ze hun sociale vaardigheden ontwikkelen. En niet te onderschatten, kinderen halen veel plezier uit hun sport. Een sportclub is tevens de beste garantie om op regelmatige basis te blijven sporten niet alleen door de kwalitatieve begeleiding maar ook door het engagement dat men aangaat t.o.v. ploegmaten en de club. September is de ‘Maand van de sportclub’, het ideale moment om op zoek te gaan naar een sportclub.

In totaal hebben 1.079 scholen zich geregistreerd voor ‘Breng je sportclub naar school’. Vooral bij de basisscholen is deze actie een groot succes, een op vier nemen hieraan deel. Hiermee laten scholen zien dat ze belang hechten aan beweging en sport. Niet alleen ondersteunen deze scholen de actie, ze organiseren ook zelf heel wat originele en sportieve initiatieven om van deze dag een onvergetelijke sportieve dag voor hun leerlingen te maken.

Alle scholen die zich voor 6 september hadden geregistreerd, maakten kans op een optreden van de Ketnetband (basisonderwijs) of van Baba Yega (secundair onderwijs) of op één van de 3 geluidsinstallaties + een aerobicsessie op school. De prijzen worden verdeeld over de 5 provincies.

Bron en afbeelding: Sport Vlaanderen

Facebook29
Twitter
Follow Me
Tweet