Laatste nieuws:
Sinterklaas - Intocht Essen-Heikant - (c) Noordernieuws.be 2018 - HDB_069u70

Kinderen verwelkomen Sint en zijn Pieten op de Heikant

Het was weer een blije verwelkoming op de Heikant. De kinderen waren blij Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten te zien en andersom waren ze net zo verheugd.

Natte pakjes

Op de parkeerplaats van de Kiekenhoeve vond de eerste begroeting plaats, daarna vertrokken Sint en zijn Pieten met paard en wagen naar Zaal Heikant. Tijdens de voorbereidingen was de Pakjespiet in het water gevallen en ziek hier aangekomen. Maar gelukkig knapte hij snel op. Maar toen kwam het grote probleem: alle pakjes die in het water waren gevallen waren nog kletsnat.

De Snelle Pepernoot

De Hoofdpiet belde met De Snelle Pepernoot en die bleek supersnel te zijn, want binnen een mum van tijd werden nieuwe cadeautjes aangevoerd. Kinderen die de mooiste tekening hadden gemaakt en die het mooist verkleed waren, mochten op het podium komen en kregen een leuk presentje.

Geen stoute kindertjes

Aan het eind mochten alle kinderen bij Sinterklaas komen en kregen een tasje met verrassingen mee. Sinterklaas was ook heel blij te kunnen melden dat er dit jaar géén stoute kindertjes waren. Waarop alle kinderen blij begonnen te juichen. Sinterklaas ging nog een drukke avond tegemoet, want hij had beloofd dat alle kinderen hun schoen mochten zetten. En wilden ze er iets lekkers bij doen, dan alleen een wortel en wat te drinken voor zijn paard, Slechtweervandaag. Hij zei: “Geen pintje voor de Pieten, niet als ze nog over al die daken moeten gaan. Dat zou niet goed komen.”

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook104
Twitter
Follow Me
Tweet