Laatste nieuws:
Sinterklaas bezorgd om zieke Pakjespiet

Sinterklaas bezorgd om zieke Pakjespiet

Zondag komt Sinterklaas aan op de Heikant, reden voor ons om hem eens in Spanje te bellen, voor hij aan de grote reis begint.

Storm in de Golf van Biskaje

We vroegen Sinterklaas natuurlijk hoe het met hem gaat en of hij zin heeft om weer naar België te komen. “Nou, daar zeg je zo wat”, zei Sinterklaas en we hoorden hoe hij in zijn baard krabde, “toen de Pakjespiet alle cadeautjes aan boord aan het brengen was, woedde er een hevige storm in de Golf van Biskaje. De zee was woelig en hoge golven sloegen tegen de kade. Ik zei nog: ‘Wacht nou even tot morgen, maar nee hoor, het moest en zou nu gebeuren.”

Zieke Pakjespiet

“Bij het laden gebeurde wat te verwachten was: een berg pakjes sloeg overboord. En wat doet hij, hij springt in het water om die te redden! Dat is wel gelukt, maar of er nog water in de cadeautjes is gekomen weten we niet. De storm is nu voorbij, maar we zitten wel met een doodzieke Pakjespiet. Momentje, ik zet even mijn mijter af, want het is hier heel erg warm.” We hoorden een tikje en toen kwam de stem van Sinterklaas weer, “We hebben gezegd dat hij thuis moet blijven, maar die jongen is zo eigenwijs! Zelfs de Dokterpiet heeft het hem gezegd, bevolen eigenlijk, maar luisteren ho maar. ‘Nee’ zegt hij, ‘ik verheug me al maanden op om al die blije kinderen weer te zien, ik ga mee!’ Dus wat doe je dan, je zorgt voor medicatie en het moet maar.”

We kijken er enorm naar uit!

“Zijn vader, de Bischopswijnpiet, kan ook zo eigenwijs zijn. De keren dat die met hoofdpijn heeft lopen schenken zijn niet te tellen. Hij ziet dan zelfs een beetje bleekjes. Dus het was te verwachten dat de Pakjespiet ook zo dwars zou worden. We zullen het zien zondag, ik ben benieuwd…. Maar hoe of wat, het zal geweldig zijn om al die blije kinderen weer te zien, dat is iets waar we allemaal heel erg naar uitkijken!”

Sinterklaas bezorgd om zieke Pakjespiet

Facebook22
Twitter
Follow Me
Tweet