Laatste nieuws:
KFC Olympic Essen 10 jaar - (c) Noordernieuws.be - DSC_3030u

G-voetbal KFC Olympic Essen bestaat tien jaar!

Elf jaar geleden kreeg Sandra Van den Bergh een folder in de bus over vormingen en bijscholingen op sportgebied. Er was een bepaalde vorming die meteen haar aandacht trok: Hoe richt ik een G-werking op binnen mijn sportclub.

Meteen al vijf spelers

“Omdat er toen alleen twee seniorenploegen waren, vroeg ik me af of G-voetbal iets voor onze kleine club kon zijn”, vertelt Sandra. “Na veel informatie inwinnen, nadenken en afwegen, hadden we in november 2009 onze eerste training. Een spannend moment, want zou er iemand op afkomen? Maar vijf spelers stonden al zenuwachtig te wachten, benieuwd naar wat er komen ging. Dat jaar hadden we alleen kids en was het voornamelijk trainen. Tegen het einde van het seizoen speelden we ook al eens een echte match.”

KFC Olympic Essen bestaat tien jaar!
Sandra Van den Bergh
Samen ons 10-jarig bestaan vieren

“Toen bleek dat er ook interesse was van wat oudere jongens. De ‘kids’ zijn in de leeftijd van vijf tot vijftien jaar. De grotere jongens en volwassenen is vanaf vijftien jaar tot elke leeftijd. Deze groep speelt elke drie weken een tornooi in de provincie Antwerpen. De volwassenen stapten in de G-competitie van de Belgische voetbalbond. Dat houdt in dat ze tussen september en mei een veertiental wedstrijden spelen in de Kempen en het Antwerpse. Er werd al gespeeld tegen KV Mechelen, Turnhout, Lentezon, City Pirates, Westerlo, Lierse en nog vele andere teams. Nu kwamen een aantal ploegen uit Beerse en Schelle voor een tornooi en een competitie in de middag, om samen met ons, ons
10-jarig bestaan te vieren.”

113 KFC Olympic Essen 10 jaar - (c) Noordernieuws.be - HDB_0864

G staat voor alles dat geweldig is!

“Bij G-voetbal is het heel belangrijk dat je nooit wint met meer dan drie punten verschil. Zou dit toch gaan gebeuren, dan worden de teams aangepast qua sterkte. De trainer is er namelijk verantwoordelijk voor dat elke speler het naar de zin heeft. Want niemand vindt verliezen met een groot verschil in punten leuk. Tegenwoordig hebben we zo’n dertig spelers, voornamelijk uit Essen, Kalmthout en Wuustwezel, die elke week het beste van zichzelf komen geven in de Bremakker. En allemaal zijn ze een heel belangrijk deel uit gaan maken van onze familieclub. Bij G-voetbal staat de G vooral voor gigantisch goed, genieten, geweldig, groots, … Eigenlijk alles dat met een G begint dat geweldig klinkt. Want dat is het ook!”

Foto’s: Noordernieuws.be, AT

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook227
Twitter
Follow Me
Tweet
Zoetwater en zoutwater Aquaria - Brouwers Roosendaal