Laatste nieuws:
Ze hebben het gehaald!

Katinka en Feike lopen Dodentocht voor ‘t Kabaske

Morgen, 10 augustus, is de Dodentocht van Bornem. Een traject van 100 kilometer dat ieder jaar duizenden lopers trekt. Dit jaar zijn ook Katinka Theuns (20) en Feike Akkermans (22) uit Essen van de partij.

In februari al gestart met trainen

“3 jaar geleden heb ik al eens de tocht gelopen”, vertelt Feike, “maar heb na 74 kilometer op moeten houden. Ik liep de tocht met mijn vriend en we hadden van tevoren niet getraind. In februari vroeg ik aan Katinka of we er aan mee zouden doen.”
“Ik heb er niet lang over nagedacht”, vertelt Katinka, “en zei meteen: dat gaan we doen. Gewoon voor ons plezier!”

100 kilometer lopen in 24 uur

Er werd nu wel geoefend in het lange afstand wandelen. De starttijd is 21:00 en je mag niet langer dan 24 uur over die 100 kilometer doen. “Ik woon op kot in Antwerpen”, zegt Katinka, “en om te trainen zijn we daar vanuit Essen naar toe gelopen. Ook hier in de omgeving hebben we behoorlijke afstanden gewandeld. Vriendinnen van ons rijden morgen met de auto achter de deelnemers aan en zullen ons constant bevoorraden. Ook met extra kleding als het koud mocht worden.”

Sponsoractie voor ‘t Kabaske

“Om onszelf extra te motiveren zijn we een sponsoractie begonnen en wilden iets kleinschaligs in Essen sponsoren. We studeren allebei in de sociale richting en omdat er zoveel armoede is, besloten we de opbrengst aan sociale kruidenier ‘t Kabaske te doneren. In café Rex staat een pot waar mensen een bijdrage in kunnen doen. Marc Hense van ’t Kabaske heeft al zijn bekenden al gemaild om ook te doneren.”

Katinka Theuns en Feike Akkermans lopen Dodentocht 2018
Sponsor mee en doneer!
Feest!

“Ik ben morgen jarig”, vertelt Katinka, “en geef 25 augustus een feest in café Rex. In plaats van een cadeautje vraag ik of mensen willen doneren. De opbrengst gaat integraal naar ’t Kabaske!”

Wil jij Katinka en Feike ook sponsoren en daarmee ’t Kabaske? Je kunt je donatie storten op banknummer BE62 1430 9748 1061 ten name van Katinka Theuns, met de mededeling ‘Sponsoring Dodentocht’.

LW

Facebook536
Twitter
Follow Me
Tweet