Kalmthoutse Buurtinformatienetwerken organiseren pop-up café

Kalmthoutse Buurtinformatienetwerken organiseren pop-up café

In het kader van de nationale actie “1 dag niet” een preventiecampagne om de inbraken in woningen tegen te gaan, stappen de Kalmthoutse BINs mee in het verhaal. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober organiseren zij een pop-up BIN-café. Dit gaat door in een leegstaand winkelpand op het Willy Vandersteenplein in het centrum van Heide-Kalmthout.

Info-standen rond diefstal- en brandpreventie

In samenwerking met het gemeentebestuur, de lokale politie zone Grens, de brandweerpost Kalmthout van de Zone rand en het BIN Kenniscentrum, worden in het winkelpand info-standen opgezet rond diefstal- en brandpreventie. Daarnaast willen de BIN-verantwoordelijken de aanwezigen verrassen met een gratis drankje. Wie wil kan er wat langer vertoeven en samen met buren en kennissen genieten in het pop-up café. Het café is vrijdag geopend van 11:00 tot 21:00 en zaterdag van 09:00u tot 17:00. Iedereen is hartelijk welkom!

Ter hoogte van het winkelpand zal de politie ook fietsen markeren, dit kan op vrijdag van 11:00 tot 21:00 en op zaterdag van 13:30 tot 17:00. Daarnaast zal de brandweer ook buiten aanwezig zijn met een preventie-wagen en wordt er een springkasteel opgesteld voor de kinderen.

Een folder voor de bevolking

Ter gelegenheid van het evenement geeft het Kalmthoutse gemeentebestuur een folder uit waarin de burgers alle informatie kunnen vinden over hoe de buurtinformatienetwerken in Kalmthout georganiseerd worden. Deze folder zal in de toekomst ook gebruikt worden om nieuwe bewoners te informeren rond het bestaan van deze netwerken.

Info vooraf: Buurtinformatienetwerken Kalmthout: Louis van den Buijs, 0477/22.24.81 of vandenbuijslouis@gmail.com

Foto: Pixabay

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!