Laatste nieuws:
Kalmthout ondersteunt winkeliers via subsidies

Kalmthout ondersteunt winkeliers via subsidies

In 2019 investeerde de gemeente Kalmthout verder in lokaal ondernemen. Via het Kalmthoutse detailhandelsplan ondersteunt de gemeente alle winkeliers en probeert ze leegstand in de vijf dorpskernen te verminderen. Sinds het plan in werking trad, maakten een tiental winkeliers gebruik van de subsidies. In totaal werd er 15 500 euro besteed aan de ondersteuning van lokale zelfstandigen.

Lokale handelaars staan al langer onder druk door de geduchte online concurrentie. Om detailhandel te ondersteunen, reikt de gemeente onder andere subsidies uit. Zo is er de vestigingssubsidie van 2 000 euro voor ondernemers die zich vestigen in een pand dat minimaal een jaar leegstaat. Daarmee strijdt de gemeente tegen de leegstand van commerciële panden.

Daarnaast is er ook een starterssubsidie van 1 500 euro beschik-baar voor startende ondernemers die zich vestigen in een winkelgebied in Kalmthout. Handelaars die hun gevel willen opfrissen, kunnen – naast de Kalmthoutse subsidie – ook terecht bij de Vlaamse overheid voor een tegemoetkoming. Zo blijft de gemeente continu werken aan bruisende dorpskernen.

INFO: an.loos@kalmthout.be, 03 620 22 03

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: Google Street View

Facebook76
Twitter
Follow Me
Tweet