Laatste nieuws:
Kali Omada presenteert flitsend Mid Summer Rock!
Kali Omada presenteert flitsend Mid Summer Rock!

Kali Omada presenteert flitsend Mid Summer Rock!

Voor de tweede keer organiseert Kali Omada een swingend evenement, waar maar liefst elf groepen aan zullen meedoen!

Organisatoren Christof Van Spaendonk (34) en Kristof Keuppens (33) kennen elkaar al zes jaar. Ze ontmoetten elkaar vaak op feesten en optredens: Christof is de zanger van de bekende band The Frontbrakes, Kristof is geluidstechnicus en verzorgde het geluid bij de optredens.
Met hun gedeelde passie: muziek, was het niet gek dat ze met elkaar in contact kwamen en al gauw keken ze of ze niet meer voor elkaar konden betekenen. Het geluidsmateriaal van Kristof was zeer geschikt voor evenementen buiten en de optredens van The Frontbrakes werden steeds groter, dat vulde elkaar dus perfect aan.

Mid Summer Rock

Twee jaar geleden besloten ze om, in plaats zelf overal te gaan werken, zelf iets in elkaar te steken.
“We wilden een platform maken voor lokaal talent”, vertelt Kristof, “in Kapellen is jaarlijks een groot evenement, maar daar mag je maar één keer in de vijf jaar spelen.”
“We dachten: we trekken dat naar Essen”, vult Christof aan, “om dit te realiseren hebben we een perfect team samengesteld: Leslie Laureyssens, Lindsey Van Haute, Dieter Luyten, Kristof en ik. Vandaar de naam Kali Omada, dat is Grieks voor: goed team. De gemeente geeft enorme steun hier in en verzorgt alle faciliteiten plus een prachtige locatie: GC de Oude Pastorij.”

Mid Summer Rock

“Als f.v. (feitelijke vereniging) draait het niet om geld maken, maar om de muziek. Wat natuurlijk ook een verlenging is van onze hobby’s. We besloten om het festival in Essen te houden, omdat we hier allebei vandaan komen. Vorig jaar organiseerden we het evenement voor de eerste keer en namen van tevoren contact op met Gaston Van Tichelt. Die was meteen heel positief, hij juichte het idee toe en zei dat hij alles zou doen om te helpen!”

Fles cava voor de winnaar van de prijsvraag vorig jaar
Fles cava voor de winnaar van de prijsvraag vorig jaar

Het initiële plan was vijf groepen op te laten treden, wat vorig jaar ook gebeurde. Dat is dit jaar al explosief gegroeid naar elf groepen en artiesten, waaronder Michel Verkempinck, Verniet Steendood en The Frontbrakers.

Mid Summer Rock

Niet afhankelijk van sponsors
“We willen niet afhankelijk zijn van sponsors”, licht Kristof toe, “wij doen het gratis, de inkom is gratis en de bands treden ook gratis op. We hebben enorme hulp van een aantal ondernemers, dat is echt goud. Francis Van Gastel van Decibel Sound Service levert materiaal voor beeld en geluid. Drankenhandel Van Oevelen stelt gratis tapinstallaties, een koelwagen en togen ter beschikking. Samen met deze bedrijven, S.L.D. Services en de gemeente zouden we dit niet kunnen realiseren. En dan heb ik het nog niet over de onmisbare vrijwilligers gehad!”

Mid Summer Rock

Familiedag
“Zaterdag wordt echt een familiedag”, zegt Christof, “dan wordt er ook veel voor de kinderen gedaan. Een springkasteel staat er op vrijdag al, maar zaterdag is er ook schminken, ballonnen plooien en cowboys en indianen die van El Paso naar het festival komen. Qua muziek is er ook van alles: rustige luistermuziek, maar ook rock, linedance, hiphop, … Tussen de optredens door is er animatie en zijn er workshops Afrikaanse percussie. De catering staat garant voor lekker eten: Belgisch, Thais en Afrikaans. Bezoekers kunnen zich op elk moment amuseren en genieten.”

Allebei zijn ze het er over eens: vorig jaar was een succes, al helemaal voor zo’n eerste keer. Dit jaar wordt spetterend!

Hou vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus vrij: Mid Summer Rock wil je echt niet missen!

Op de grote foto van links naar rechts: Christof Van Spaendonk, Lindsey Van Haute, Kristof Keuppens

LW

Facebook59
Twitter
Follow Me
Tweet