Julia van café Bostella overleden

Julia van café Bostella overleden

Ons bereikte het trieste bericht dat Julia Van den Bergh, alom bekend van Julia van de Bostella, vanochtend om 05:00 is overleden. Ze heeft 91 jaar mogen worden.

Sympathieke vrouw met gouden hart

Julia was in heel Essen en ver daarbuiten bekend. Een krachtige en vooral sympathieke vrouw met een gouden hart. Ze runde haar café sinds 1968 en heeft keihard gewerkt om het van zijn slechte reputatie af te helpen. En met succes. Het café was zeer bekend en druk beklant, door wielrenners, fietsers, natuurlijk vaste klanten en diverse clubs vonden er hun onderkomen. Clubs die Julia zelf uit de grond stampte.

Begaan met haar klanten

Julia’s motto was altijd: ‘Als ik iets doe, doe ik het goed! Ik ben nooit van plan geweest een café te beginnen, maar nu ik het doe, moet het goed zijn!’ En dat was ook zo. Ze was zeer begaan met haar klanten en ook als deze ziek waren, hield ze nauw contact om te vragen hoe het ging. In 2016 werd Julia nierpatiënt en moest gedialyseerd worden. Maar dat remde haar niet om, zoals altijd, haar café te bezielen en door de zaak te rennen. Vier jaar geleden kwam ze lelijk ten val, waarbij ze haar bovenbeen spiraal brak. Een beroerte na de operatie volgde, die haar spraak en taal aantastte. Wat vreselijk voor haar was, want geestelijk was ze 100% in orde.

Afscheid

Omdat ze zelf niet meer achter de toog kon staan, nam haar familie dat liefdevol van haar over. Na een epileptische aanval en twee opnames van tien dagen, ging haar gezondheid steeds verder achteruit. Mede doordat de dialyse minder goed werkte. Een kleine vier weken geleden moest haar dochter Lea met pijn in haar hart besluiten, dat een verhuizing naar WZC De Bijster voor Julia beter zou zijn. Omdat de fysieke verzorging voor haar veel te zwaar werd. Bijna twee weken geleden belde de dialyse afdeling en meldde dat Julia geen verdere behandeling wilde. Op maandag heeft Julia afscheid genomen van de dialyse afdeling en kreeg nog een korte behandeling. Zo kon ze dinsdag afscheid nemen van haar klanten en zo geliefde café.

Vanochtend om 05:00 nam Julia ook afscheid van haar volle, rijke leven en haar verdrietige familie. Wij wensen alle familie, vrienden en bekenden veel sterkte toe met het verlies van deze sterke, geweldige vrouw, die bij heel wat mensen voor altijd in het hart zal blijven. Maar iedereen zal ook trots en blij zijn om haar te hebben mogen kennen!

NN

Facebook2.6k
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!