Jachtvrienden WBE ruimt vuil - DSC_7195 - Noordernieuws.be q65

Jachtvrienden WBE ruimt zwerfvuil

Vereniging Jachtvrienden WBE (Wild Beheer Eenheid Essen) bestaat sinds 1992. Omdat de vervuiling op de jachtvelden in die tijd zo erg was, organiseerden ze ieder jaar een zwerfvuilactie. Ook gisteren, zaterdag 25 maart, werd er weer verbijsterend veel vuil opgehaald.

“Wij doen dit nu 22 jaar en zijn daarmee begonnen, omdat de gemeente in die tijd er niets aan deed.”, vertelt Willy Smout, “Maar niet alleen wij doen dit: alle jachtverenigingen in Vlaanderen houden zo’n actie. Toevallig was dat dit jaar allemaal op dezelfde dag. We coördineren die dag wel met het overkoepelend orgaan: Hubertus Vereniging Vlaanderen vzw. Wij komen veel in de buitenterreinen en zien het vuil overal liggen. We hebben zelfs granaten gevonden die naar boven geploegd zijn.”

07 Jachtvrienden WBE ruimen vuil - (c) Noordernieuws.be

De hoeveelheid vuil van sluikstort die ieder jaar door de Jachtvrienden WBE wordt geruimd, is verbijsterend. “We treffen van alles aan: papier, plastic, heel veel blik, pampers, weed afval, slachtafval, steenpuin, mosselschelpen, kattenbakvulling, condooms, zetels, zelfs een keer een sexpop. Die hebben we toen nog voor op de wagen gezet.”

Bij de jaarlijkse zwerfvuilactie verzamelen de leden zo’n 2.500 tot 3.000 kilo vuil. Van de 59 leden hebben er deze keer 30 mensen meegedaan. “Binnen 14 dagen zie je het afval alweer overal verschijnen. En dat terwijl de gemeente ook heel erg veel opruimt! Als we zien dat er ergens veel vuil ligt, maken we melding en dan wordt het meteen verwijderd. De gemeente doet hier ook heel veel aan en het totale gewicht van de sluikstort doorheen het jaar zal zeker enkele malen hoger zijn dan wat wij gisteren hebben verzameld.

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook19
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!