Laatste nieuws:
Illegale rave party op Groot Schietveld

Illegale rave party op Groot Schietveld

Om 4.51u is de provinciale fase afgekondigd naar aanleiding van een illegale rave party op het Groot Schietveld op grondgebied van Brecht, Wuustwezel en Brasschaat. Dat betekent dat de coördinatie gebeurt onder leiding van gouverneur Cathy Berx.

Niet-ontplofte oorlogsmunitie aanwezig

Momenteel wordt ingeschat dat er een 200-tal feestgangers ter plaatse zijn. Aangezien het om een actief militair oefenterrein gaat, is de site gevaarlijk onder meer omdat er niet-ontplofte oorlogsmunitie aanwezig is. De politie heeft op strategische plaatsen de toegangswegen naar het Groot Schietveld afgezet. Bovendien zijn momenteel de afritten van Sint-Job, Brecht en Kleine Bareel uiterst beperkt toegankelijk. Toegangswegen naar het gebied worden systematisch gecontroleerd. Het Provinciaal coördinatiecomité volgt de situatie op de voet.

Update 9.50 uur

Momenteel wordt er ingeschat dat nog steeds een 200-tal feestgangers ter plaatse zijn. Er is actieve aanwezigheid van politie en defensie rond het terrein en op de toegangswegen. Alle opties worden bekeken om deze illegale activiteit te stoppen. Hierbij moeten er rekening worden gehouden met de complexiteit en gevaren van een uitgestrekt actief militair oefendomein: de aanwezigheid van o.m. onontplofte oorlogsmunitie en mogelijk brandgevaar.

Doordachte aanpak

Het vereist een zeer doordachte aanpak om een ongecontroleerde situatie op dit domein te beëindigen. Politie blijft aanwezig om verdere escalatie en overlast voor de omwonenden zoveel mogelijk te vermijden.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Actief Noord

Facebook449
Twitter
Follow Me
Tweet